Șase din 15 paznici verificați de polițiști depistați sub influența alcoolului

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 09 – 11 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 31 de societăţi comerciale, au fost legitimate 455 de persoane și au fost oprite în trafic şi controlate 350 de autovehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 120 de șoferi.

Cu această ocazie au fost controlați și 15 agenți de pază, iar în urma testării acestora cu aparatul etilotest a rezultat că 6 dintre ei se aflau sub influența băuturilor alcoolice, având între 0,41 și 1,07 mg/l alcool în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat în flagrant 77 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 41.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 92 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 11 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 7 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 5 permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.