S-au suplimentat paturile pentru pacienți COVID la corpul B

Spitalul Județean de Urgență Brăila a primit anticorpi monoclonali neutralizanți pentru SARS-CoV-2. Repartizarea s-a făcut prin Ministerul Sănătății, în conformitate cu deciziile Comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Astfel, din cele 5.206 de doze câte a primit România, ca donație din partea statului italian, Spitalului Județean de Urgență Brăila i-au revenit 36 de flacoane. Aceste flacoane sunt pentru pacienți Covid, dar care prezintă o formă ușoară a bolii.

Luni, 18 octombrie, în spitalele diin Brăila erau internate 411 persoane diagnosticate cu COVID-19. S-a suplimentat un sector cu 18-20 de paturi la parter, in corpul B, unde sunt și prize de oxigen. Acum se află în curs de amenajare un sector de COVID-19 la etajul 5 din corpul A, unde a fost Pediatria, secție care se va muta temporar la Maternitate, în corpul D. Aici se creaza 28 de paturi cu oxigen.

Incidența cazurilor de Covid-19 la 1.000 de locuitori a ajuns ieri, 18 octombrie, la 9.44 de cazuri la mia de locuitori în municipiul Brăila, cu 1852 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile.  În ultima raportare au fost înregistrate 92 de cazuri noi la Brăila, dintre care 3 ale unor pacienți din alte județe, și au fost raportate 8 decese, dintre care 3 ale unor pacienți cu domiciliul în municipiul Brăila, doi din comuna Viziru, și câte unul din Măxineni, Tichilești și județul Tulcea.  

În județul Brăila erau ieri 80 de clase care învățau în sistem online, iar Colegiul Gh. M. Murgoci și Școala gimnazială Al. S. Pușkin erau cu toate clasele în online, situație care se va menține până pe 26, respectiv 27 octombrie. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.