SC Brai-Cata respinge categoric lipsa de comunicare si deciziile autoritatii locale brailene
SC Brai-Cata respinge categoric lipsa de comunicare si deciziile autoritatii locale brailene

SC Brai-Cata respinge categoric lipsa de comunicare si deciziile autoritatii locale brailene care au dus la situatia prezenta. Într-un comunicat de presa, SC Brai-Cata SRL precizeza ca Primaria Braila inregistreaza un sold neachitat fata de aceasta societate de aproximativ 2.100.000 lei.

Conform informatiilor furnizate de SC Bra-Cata SRL, ultima confirmare de sold fiind la data de 08.10.2019 pentru suma de 1.900.000 lei, retinand sume in mod abuziv din toate facturile emise pentru colectare si transport deseuri municipale de la populatie din perioada 2015-2018.

Conducerea SC Bra-Cata sustine ca Primaria Braila nu a achitat nici o factura reprezentand servicii de colectare si transport deseuri municipale de la populatie si curatenie cai publice prestate de catre societate din perioada 16.08.2019 -15.10.2019.

”Mentionam ca problemele au apărut din iunie 2016, iar in trecut – Brai-Cata a ,,iertat” primăria Braila de penalități in valoare de 1 000 000 RON, penalitati stabilite prin hotarari judecatoresti. 
Primaria Braila a refuzat orice majorare a tarifelor pentru salubritate stradala pana in luna iulie 2019, fiind aplicabile pana la acea data tarife aprobate in anul 2010, societatea noastra inregistrand pierderi foarte mari din aceasta activitate datorita majorarii salariului minim pe economie din 2010 pana in prezent si crestrea tuturor cheltuielilor de operare” se precizeza in comunicatul SC Brai-Cata SRL.

Cei din conducerea SC Brai-Cata SRL aduc un atac la adresa Primariei Brăila, sustinand ca pentru a acoperi pierderile suferite de ECO SA (societate la care CLM Braila este actionar majoritar), Primaria a majorat unilateral capitalul acestei societati si, totodata, folosind bani publici pentru retehnologizarea acestei societati in timp ce societatea Brai-Cata a trebuit sa suporte integral aceste pierderi si sa isi achizitioneze singura mijloace de colectare moderne, in loc sa aprobe tarife reale pentru prestatiile efectuate.

”Mentionam faptul ca Primaria Braila a aplicat in termeni eronati si de neaplicat OIG 74. Societatea Brai Cata isi cere scuze pentru disconfortul creat populatiei si precizeaza ca depune toate eforturile pentru ca serviciul de salubrizare sa se desfasoare in conformitate si face apel la autoritatile locale sa fie parteneri in ceea ce priveste salubrizarea orasului Braila: sa achite serviciile la timp catre societate si astfel nu vor mai exista situatii ca cele din prezent”, se precizeza in comunicatul SC Brai-Cata SRL.
Articolul precedentMarfă contrafăcută la vânzare în două magazine din orașul Ianca
Articolul următorVideo: Tamponare spectaculoasă pe Șoseaua Buzăului