În acest moment, spitalul funcționează cu 180 de medici, necesarul fiind de 320

În ultimii doi ani, peste 20 de medici tineri s-au angajat la Spitalul Județean din Brăila. Acum, conducerea Consiliului Județean încearcă să-i atragă și pe alții, cu tot felul de facilități, inclusiv cazarea în apartamente ulta-moderne, construite special pentru ei, în apropierea spitalului.

În continuare suntem deficitari pe anumite secții și aici mă refer în primul rând la UPU și chiar am vorbit cu managerul, anul acesta am scos de trei ori posturi la concurs – câte trei, patru posturi de medici – pentru UPU. Nu s-a prezentat nimeni, mai sunt două posturi de asistente pe care le vom scoate încă o dată la concurs, astfel încât să dăm posibilitatea celor care doresc să vină la Brăila, să o poată face, prin concurs.

La celelalte secții căutăm în continuare soluții, la Cardiologie, se pare că la Neurochirurgie am rezolvat – au venit doi medici tineri, de la Iași – și le mulțumesc că au ales Brăila. Mai avem și pe parte de oncologie, perdiatrie, dar sperăm ca acești medici tineri care sunt în centrele mari, universitare, și în momentul de față doar fac gărzi, să se poată orienta și către provincie și de ce nu, în special către Brăila”, a declarat președintele Consiliului Județean.

 

 

31 de apartamente destinate specialiştilor din sănătate sunt gata să-şi deschidă uşile pentru noii beneficiari. Acestea vor fi atribuite în regim de închiriere, cu sume mai mici faţă de nivelul pieţei imobiliare, promit şefii din administraţie

Articolul precedentFacturi de 11.000 de lei la telefonie! Președintele PNL atrage atenția asupra cheltuielilor pe care le înregistrează APT!
Articolul următorViceprimarul Daniel Cîrjan vrea să elimine taxa specială pentru spargerea domeniului public și privat