Se dublează numărul de locuri la învățământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru anul școlar 2022-2023

În ședința de guvern de miercuri, 5 aprilie, a fost aprobată modificarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat şi pentru învățământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2022-2023. 

Prin acest act normativ se majorează, de la 2.880 la 5.760, numărul de locuri pentru anul I la învățământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru anul școlar 2022-2023.

Ministerul Afacerilor Interne înregistrează un deficit de resurse umane pe fondul disparității dintre numărul de persoane nou intrate și cele care părăsesc sistemul. Una dintre măsurile identificate pentru reducerea acestui deficit este școlarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituțiilor de învățământ postliceal proprii ministerului.

Școlarizarea este în sistem de tip „suveică”, prin care o serie de participanți se află la cursuri, iar cealaltă serie se află în stagiu de practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.