Se întoarce acasă! Carmelia Dragomir și-a dat demisia, ca urmare a căderii Guvernului Dăncilă!

Vicepreşedintele al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) cu rang de subsecretar de stat, Carmelia Dragomir Bălănică, și-a dat demisia!

 

Bălănică s-a aflat pe lista PSD de candidați la alegerile europarlamentare, aceasta ocupând poziţia 17, un loc neeligibil. La acel moment, Carmelia Dragomir s-a făcut remarcată prin discursul său în care spunea că ”Brăila este un oraş PSD-ist şi aşa ar trebui să fie întreaga ţară”.

”În data de 15.10.2019 am depus la Guvern solicitarea de încetare a mandatului de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, deoarece Partidul Social Democrat, al cărui membru sunt, nu mai este la guvernare.

Ca urmare a faptului ca am ajuns pe acest post prin sprijin politic, consider că retragerea de la conducerea instituției este o decizie onorabilă. Sunt convinsă, că și cei care vor fi numiți acum, vor avea demnitatea sa se retragă când guvernul lor va fi înlocuit.

A fost o perioada de doi ani și jumătate cu activitate foarte intensă: am început cu demersurile pentru operaționalizarea ANANP pornind de la amenajarea unui sediu, documente de înregistrare fiscală, sigle, pagină web, recrutare de personal, înființarea Colegiului Științific”, a declarat Carmelia Dragomir.

Până în ianuarie 2019 a coordonat activitatea  Direcției Generale a Managementul Ariilor Naturale Protejate și Serviciul de Implementare Politici și Monitorizarea Biodiversității.

După ianuarie 2019 s-a ocupat de Serviciul Monitorizare Arii Naturale Protejate, Relația cu Comunitățile Locale, Proceduri Certificare de Marcă, Parcuri, Serviciul Monitorizare și Emitere Avize, Serviciul IT, Baze de Date, GIS și Analiză.

Am susținut în Parlament legea prin care s-au înființat structuri teritoriale fără personalitate juridică în toate județele. În județul nostru, la momentul actual, funcționează Serviciul Teritorial ANANP, format din 3 persoane, situat la adresa: Brăila, str. M. Eminescu, nr 8 – 8A, et. 1.

Sub egida Președinției Consiliului Uniunii Europene am coordonat organizarea a două evenimente: – EGMIT reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră si reuniunea grupului de lucru a experților privind adaptarea (EGA) în domeniul schimbărilor climatice.

Am acordat o maximă atenție problemelor cu care se confruntă ariile naturale protejate, protecției mediului și respectării legislației.

Colaborarea, cu administrația publică locală, indiferent de culoarea politică, cu instituțiile publice deconcentrate, organizațiile nonguvernamentale și reprezentanții societății civile, a fost foarte buna, multe dintre acțiunile efectuate împreună conducând la intensificarea activității de protecție a mediului în cadrul ariilor protejate.

Doresc să le mulțumesc colegilor de la Brăila pentru susținere, partenerilor și colegilor de la București pentru  implicarea în proiectele realizate în parteneriat, unele dintre ele finalizate, iar altele în curs de derulare.

După predarea documentelor către persoana care mă va înlocui, desemnată de noul guvern, voi reveni la Brăila. Le doresc succes pentru a duce mai departe proiectele în curs de implementare”, spune Carmelia Dragomir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.