SEMNAL DE ALARMĂ: VALUL DE CĂLDURĂ DIN ROMÂNIA SE AMPLIFICĂ

Temperaturile resimțite vor depăși 40 de grade la umbră în următoarele zile. Nici astăzi nu scăpăm de amenințarea codului portocaliu de caniculă. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, expertul climatolog Roxana Bojariu a lansat un avertisment pentru populație: este abia începutul!

România se confruntă cu una dintre cele mai călduroase veri. Cel mai persistent val de caniculă din acest an aduce temperaturi de foc și le dă bătăi de cap oamenilor. La ce să ne așteptăm, dar și câte grade se vor înregistra în termometre, ne spune expertul climatolog Roxana Bojariu.

„Vedem o amplificare a valului de căldură care deja a început. Un val de căldură care se pare că va fi de durată și ar putea să fie printre recordurile, din punct de vedere al duratei și intensității, din acest an. Vorbim de temperaturi care cresc de la o zi la alta, pe arii din ce în ce mai mari. Observ din codurile deja anunțate, codul portocaliu de astăzi mâine va fi extins la mult mai multe regiuni și asta înseamnă temperaturi care să se apropie de 38-39 de grade Celsius, în unele zone, mai ales în Sud vorbim, în Sud și în Vest.”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

 
 

Potrivit specialiștilor, zilele acestea se vor înregistra peste 40 de grade Celsius la umbră. „Pe de altă parte, maximul de intensitate al acestui val de căldură îl vom simți probabil weekendul acesta și la începutul săptămânii viitoare, dar va trebui să urmărim actualizările meteo pentru că ele vin cu detalii mult mai multe. Vor fi, probabil, coduri de diferite culori și va trebui să fim atenți și la aceste atenționări, avertizări. Cele cu anticipație imediată, punctual, mai ales în zonele de munte, după-amiază pot fi acele instabilități, deși nu aceasta este trăsătura generală. Trăsătura generală este cea a valului de căldură, disconfort termic, mai ales în marile aglomerări urbane acolo unde avem și insula de căldură a orașului.”, a completat Roxana Bojariu.

Mare atenție la hidratare și la ținutele pe care le purtați în perioadă caniculară. 2024 ar putea fi cel mai cald din istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.