Situația vaccinării în rândul personalului angajat în unitățile de învățământ din Brăila

Rata de vaccinare în rândul profesorilor, personalului didactic și nedidactic din învățământul brăilean a ajuns la 54%. Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, din cei 4.096 angajați din sistem s-au vaccinat până săptămâna trecută 2.230 persoane. Rata de vaccinare de 54%, vață de 47% cât era în luna septembrie. Media națională la data de 1 noiembrie este de 66,5%. 

Pentru ca părinții să poată avea acces la informații, Ministerul Educației a cerut tuturor unităților de învățământ ca începând de vineri, 29 octombrie, să afișeze pe site-urile unităților numărul și procentul de cadre didactice vaccinate anti-Covid.

Până luni, 1 noiembrie, la licee, situația personalului vaccinat se prezintă astfel: Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” (70,4% procentul angajaților vaccinați), la Colegiul Gh. M. Murgoci 68%), Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” (65,71%), Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenitescu” (52,24%), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” (71.43%), Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca (53%) și Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăței (50%). La Liceul Panait Cerna sunt 75% dintre persoanele angajate care sunt vaccinate cu cel puțin o doză, însă nu se specifică câte sunt vaccinate complet, proporția celor vaccinați fiind de 75,5%. La Colegiul economic Ion Ghica, din 73 de angajați, 34 sunt vaccinați cu cel puțin o doză. La Liceul cu Program Sportiv Brăila, ponderea personalului vaccinat este de 64,28% 

Situația personalului vaccinat la nivelul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Brăila arată că din 74 de angajați (personal didactic, nedidactic și auxiliar), 50 angajați vaccinați, adică 67,56% ponderea celor vaccinați. Situația personalului vaccinat la nivelul Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Brăila arată că din numărul total de 62 de angajați (personal didactic, auxiliar și nedidactic), 38 de persoane sunt vaccinate, ponderea celor vaccinați fiind de 61,3 %. La nivelul Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul” sunt încadrate un număr de 51 de persoane. Dintre acestea 26 sunt nevaccinate, 25 sunt vaccinate ceea  ce reprezintă un procent de 50,98%. La Școala Al. I, Cuza, procentul de personal vaccinat este de 77,61%, cu 52 de persoane vaccinate și 15 nevaccinate.  La nivelul Școlii Gimnaziale “Mihu Dragomir” Brăila la 1 noiembrie erau 24 angajați vaccinați și 34 angajați nevaccinați, 41,37% ponderea angajaților vaccinați.

Și Inspectoratul Școlar Județean Brăila a publicat pe site-ul propriu situația personalului vaccinat împotriva Covid-19, iar din totalul celor 45 angajați doar 8 erau nevaccinați, ceea ce reprezintă un procent de vaccinare de 82,22%.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.