În acest weekend polițiștii brăileni au desfășurat acțiuni în teren pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Astfel, au fost depistați doi conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, iar acum s-au ales cu dosare penale. 

La data de 22 mai a.c., la ora 18:20, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, de 41 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Calea Galaţi, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l, și  condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În noaptea de 23 mai a.c., la ora 00:14, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au oprit în trafic, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din comuna Galbenu, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii de domiciliu.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.