S-a mai incheiat o etapa a unui proiect ce va aduce atat municipiul cat si judetul Braila mai aproape de ceea ce inseamna o comunitate mai curata si mai prietenoasa cu mediul.

Este vorba de despre cea mai mare statie de sortare deseuri din judetul Braila si este amplasata pe teritoriul comunei Vadeni. Valoarea contractuala a statiei este de peste 21 milioane de lei si va deservi atat municipiul Braila cat si 13 comune din judet.

Aici vor putea fi sortate deseuri precum hartie, carton, PET-uri, plastic, metale feroase, lemn si sticla.

Alaturi de statia de sortare va mai exista si o statie mecano-bio-tehnologica, dotata cu o hala de pre-tratare a deseurilor biodegradabile. Deseurile preluate aici provin din deseurile verzi din parcuri si din gradini si din deseurile reziduale colectate de la populatie, institutii si agenti economici, iar ce nu se poate composta va merge in final la groapa de gunoi de la Muchea.

Aceasta statie va avea rolul de a micsora cantitatea de gunoi ce este colectata de regula si depozitata la groapa de la Muchea. Urmeaza ultima etapa a proiectului, cea de pregatire a caietului de sarcini si licitatii pentru opertorul unic care va gestiona deseurile din municipiul si judetul Braila. Implementarea acestui proiect va garanta generatiilor viitoare un mediu mai curat.

Articolul precedentAu fost depuse două oferte pentru Supervizarea proiectului Podului de la Brăila
Articolul următorLista locurilor de muncă vacante în județul Brăila