SURSE: Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă – Cu ce propuneri va merge PNL în Parlament și când va avea loc votul în plen

Klaus Iohannis a avut, joi seara, o ședință cu liderii PNL. Concluzia ședinței ar fi fost, conform surselor Realitatea PLUS, ca Guvernul Ciucă să meargă mai departe în formula minoritară PNL + UDMR, cu sprijin PSD în Parlament. Cu toate astea, o altă informație pe surse spune că PSD nu va vota un asemenea guvern.

Au avut loc discuții intense noaptea trecută la Vila Lac pentru formarea noului guvern Ciucă. La consultări au participat președintele Klaus Iohannis alături de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și liderii PNL.

După tratative îndelungate, liberalii au decis să meargă în Parlament cu varianta unui guvern minoritar, alături de UDMR. Pe de altă parte, social-democrații au anunțat că nu sunt de acord cu guvern minoritar și că nu-l vor vota. 

Astăzi, în ședința BEX care va începe la ora 15:00, decizia ar urma să fie validată, iar mâine, premierul desemnat Nicolae Ciucă trebuie să trimită Parlamentului lista Cabinetului și programul de guvernare.

Potrivit surselor Realitatea plus noul guvern va arăta astfel:

MINIȘTRII PNL:

Dan Vîlceanu – Finanțe
Alina Gorghiu – Justiție
Lucian Bode- Interne
Nelu Tătaru – Sănătate
Bogdan Aurescu- Externe
Marcel Boloș – Transporturi
Raluca Turcan – Muncă
Cătălin Predoiu – Apărare
Virgil Popescu – Energie
Sorin Cîmpeanu – Educație
Bogdan Gheorghiu – Cultură
Mircea Fechet – Agricultură
Robert Sighiartău – Digitalizare
Florin Roman – Economie

Kelemen Hunor va ocupa funcția de vicepremier, iar UDMR va obține portofoliile de la Fonduri Europene, Mediu, Dezvoltare regională și Tineret.

MINIȘTRII UDMR:

Kelemen Hunor – vicepremier
Hegedus Csilla – Fonduri Europene
Barna Tanczos – Mediu
Attila Cseke – Dezvoltare regională
Eduard Novak – Tineret

Surse Realitatea plus spun că PNL vrea ca votul de investire pentru Guvernul Ciucă să fie peste o săptămână, astfel încât să aibă timp de negocieri și cu PSD, asta în condițiile în care liderii PSD spun că nu vor vota noul Executiv. Aceleași surse susțin că Iohannis i-a sfătuit pe liberali să meargă cu Guvernul în Parlament în orice context. 

Audierea miniștrilor va avea loc marți, iar votul de învestitură a Executivului propus de Nicoale Ciucă, miercuri, pe 3 noiembrie.

Un guvern minoritar, format din UDMR și PNL, nu va putea obține voturile necesare în Parlament, fără sprijn din partea PSD sau USR PLUS. 

În cazul în care eventualul guvern minoritar propus de Nicolae Ciucă este respins în Parlament, este posibil ca președintele Klaus Iohannis să desemneze un alt premier. 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.