Tabarac: În timp ce liberalii au făcut Alianța Vestului cu 4 orașe, social democrații din Brăila și Galați nu se înțeleg în privința asocierii

Administrațiile PSD din Brăila și Galați nu se înțeleg pentru zona metropolitană

Consilierul municipal liberal Adrian Tabarac și-a exprimat nemulțumirea asupra faptului că administrațiile locale din Brăila și Galați nu reușesc să se înțeleagă pentru înființarea zonei metropolitane. 

Tabarac face aceste afirmații după ce patru primari din vestul româniei, toți membrii PNL, au reușit să înființeze Alianța Vestului pentru a putea atrage mai ușor fonduri europene. Unul dintre semnatarii acelei alianțe, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a spus că  Brăila și Galațiul ar putea face și ei o asociere de același gen, care le-ar aduce beneficii majore în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.

Brăila – Galați, a doua mare aglomerare urbană după București, cu peste 450.000 de locuitori, unde s-ar putea atrage fonduri și dezvolta proiecte, rămâne din nou doar la stadiul de intenție, în ciuda declarațiilor și promisiunilor sforăitoare ale primarului PSD Marian Dragomir. De aproape doi ani s-a tot vorbit despre „de toate pentru toti”, un parc industrial, o zonă metropolitană, despre asocierea celor două municipii, care să reprezinte, împreună, un pol de dezvoltare locală. Acum, totul s-a împotmolit din nou în orgolii ieftine si fara sens. Deși ambele municipii sunt conduse de primari PSD, nu cad la înțelegere unde să fie stabilit sediul viitoarei Asociații ”Dunărea de Jos”. În timpul acesta, în Ardealul și așa aflat mult înaintea noastră, primarii PNL de la Oradea, Arad, Cluj-Napoca și Timișoara au semnat „Alianța Vestului”. Vor să atragă mai multe proiecte și fonduri, vor ca oamenii din orașele lor să aibă parte de locuri de muncă și mai bine plătite, de bunăstare și de un trai mai bun”, a comentat consilierul Adrian Tabarac, președintele organizației municipale a PNL Brăila.

Săptămâna trecută, primarul Marian Dragomir declara că lucrurile privind asocierea Brăila – Galați s-au împotmolit, aruncând vina în sarcina gălățenilor, cărora nu le surâde ideea să se asocieze cu Brăila, chiar dacă ambele administrații sunt conduse de PSD-iști, dar se pare că din tabere diferite.

”Pentru cine se mai îndoia de eficiența și deschiderea unei administrații liberale versus orgoliile și lipsa de viziune a PSD, exemplul Brăila-Galați, unde ar trebui să există interese comune pentru relansarea zonei, vorbește de la sine!”, a fost replica lui Tabarac, care și-a lăudat colegii liberali, arătând cu degetul către PSD-iștii care deși îi despart doar 15 km nu se pot înțelege în interesul celor două mari orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.