Testarea aplicației RO-ALERT în județul Brăila

În data de 15 septembrie 2018 a fost lansat portalul ro-alert.ro. Lansarea portalului este o etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă.

Informarea populaţiei privind funcţionarea aplicaţiei RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional şi naţional, care sunt programate în perioada următoare.

În perioada 17–28.09.2018 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Pentru populaţia din zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila (ISU Brăila), testarea sistemului va începe în data de 21.09.2018. La această dată, ISU Brăila va transmite la ordinul IGSU, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj către populaţia din localităţile Ianca, Făurei, Însurăţei şi Măxineni (unităţi administrativ teritoriale unde se află subunităţi de intervenţie), iar în intervalul orar 17.00 – 19.00 către o porţiune din municipiul Brăila.

În data de 24.09.2018, ISU Brăila va transmite la ordinul IGSU, în intervalul orar 10.00 – 12.00 sau 17.00 – 19.00, un mesaj către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Brăila.

În data de 26.09.2018, IGSU va transmite către toate unităţile administrativ teritoriale din România, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj de la sediul Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), respectiv în intervalul orar 17.00 – 19.00 un mesaj de la sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast (transmisii celulare), cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situații de urgenţă.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepţionate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a reţelelor publice de comunicaţii mobilea şi nu este necesară instalarea unei aplicaţii pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcţionează indiferent dacă utilizatorul deţine servicii de tip abonament sau prepay, iar recepţionarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone ameninţate de situaţii de urgenţă şi este particularizat în funcţie de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.