Tinerele jucătoare ale echipei a doua a HC Dunărea Brăila au întâlnit duminică la prânz pe HCF Piatra Neamț. Meciul a contat pentru etapa a XIII-a din seria A a Diviziei A de handbal feminin.

Lipsa de experiență, dar în primul rând tinerețea unei echipe în care doar două jucătoare au mai mult de 19 ani, s-a făcut simțită și în acest meci, în care antrenorii echipei brăilene n-au putut conta pe Iasmina Ichim, accidentată cu o zi înainte într-un meci al echipei de junioare I de la LPS Brăila. Chiar dacă au avut-o pe Alina Vătu în echipă aproape trei sferturi din meci, tinerele jucătoare pregătite de Cristian Preda și Eugen Jelesneac au dus ritmul doar în prima repriză.

După o primă repriză echilibrată, în care tinerele jucătoare de la HC Dunărea, și cu Alina Vătu pe teren, au ținut ritmul cu echipa din Piatra Neamț, în partea a doua oaspetele s-au distanțat și au câștigat cu 31-23 (15-13).

Brăila a condus doar la începutul meciului și a mai reușit să revină după ce a fost ce a fost condusă cu trei goluri și să egaleze la 12 în minutul 24. În ultima secundă a primei reprize, la o aruncare de la 9 metri cu zid a echipei din Piatra Neamț, zidul și portarul au tratat faza cu prea multă lejeritate și Anca Oancea a găsit culoarul pentru a marca golul cu numărul 15 al oaspetelor, care au intrat la pauză cu două goluri avans.

În partea a doua HCF Piatra Neamț și-a mărit rapid avansul al 4 goluri, apoi la cinci goluri, scor 15-20 în minutul 37. În minutul 41 Brăila s-a apropiat pentru ultima dată la trei goluri, scor 18-21, după care oaspetele și-au mărit constant avansul. Cea mai mare diferență de scor a fost în minutul 58, de 9 goluri. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 59 de Ștefania Epureanu, care a marcat pentru 23-31.

Pentru HC Dunărea II Brăila au marcat: Alina Vătu -10 goluri (7 de la 7 m), Alexandra Vrabie -6, Ștefania Epureanu -4, Alexandra Oprea -2 și Mirabela Coteț -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu, Elena Caraman – portari, Anca Chirică, Nicoleta Popa, Iulia Sava, Delia Luca și Diana Gașpar.

Pentru HCF Piatra Neamț au marcat: Flavia Doreanu -9 goluri (3 de la 7 m), Anca Oancea -8, Simona Miron -5, Rebeca Roșca -3, Andreea Creangă -3, Petronela Dada -3.

HC Dunărea II Brăila a rămas pe locul 4, cu 10 puncte, iar etapa viitoare va juca tot pe teren propriu, cu ACS UAIC CNOT Iași.

Articolul precedentUn generator de mare capacitate de la ISU Brăila alimentează cu energie o zonă din Urziceni
Articolul următorControale în trafic, noaptea! Polițiștii vor monitoriza intrările și ieșirile din oraș!