Trafic intens pe Autostrada Soarelui.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic s-au intensificat peAutostrada A2 sensul București – Constanța.

Se circulă în coloană în zona Fetești, pe sensul către Capitală, acolo unde, din cauza lucrărilor de consolidare a podului peste brațul Borcea, traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Pentru perioade limitate de timp, în vederea fluidizării, polițiștii procedează la oprirea circulației pe sensul către litoral, permițând deplasarea pe două benzi pe sensul către București.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative:

 • Constanța – DN 2A – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
 • A2 Fetești – DN 3A – Drajna – Lehliu-Gară –  DN 3 – Fundulea – București;
 • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
 • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

  În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 05 iunie 2023, în intervalul orar 12.00 – 22.00, există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru perioade limitate de timp, pe unele tronsoane kilometrice de pe Autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative.

  Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării, pentru intervale determinate de timp, polițiștii pot recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, pentru a permite deplasarea pe două benzi pe sensul către Capitală.

  Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției și să efectueze orice manevră doar după o asigurare corespunzătoare. Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență!

  Nu urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive și nici dacă vă aflați într-o stare de oboseală accentuală!

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.