Transport în comun exclusiv pentru elevi! Primarul nu este de acord!

 

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, Bogdan Botea, consilier al PND a propus administrației locale înființarea unei linii speciale, de transport în comun, care să deservească exclusiv elevilor.

Dimineaţa şi la prânz, am circulat şi eu cu autobuzul, elevii când ies de la şcoli stau extrem de înghesuiţi. Este o aglomeraţie extraordinară! Se impune şi la noi. A venit timpul să ne gândim la această variantă, să avem linii speciale pentru elevi pe Braicar. Mai ales dimineaţa. Poate că în felul ăsta mai descongestionăm traficul”, a atras atenția consilierul Bogdan Botea.

Primarul a declarat că nu poate să susțină o astfel de investiție, care ar aduce costuri suplimentare la buget și ar priva elevii de gratuitatea pe care o au în prezent, la orice oră, pe mijloacele de transport în comun.

Aici trebuie o analiză foarte complexă, pentru că acest lucru se poate face doar prin achiziţia unor noi autobuze la Braicar, ceea ce înseamnă o cheltuială foarte mare. Iar înfiinţarea unor linii de transport speciale în acest sens pentru elevii din Municipiul Brăila va conduce la obligativitatea folosirii abonamentelor elevilor doar pe acele linii de transport, lucru care nu este în beneficiul lor. Iar aici trebuie să analizăm în toată complexitatea această măsură care le va da voie elevilor să circule doar în intervalul 7:00 – 8:30 pe acele autobuze sau 14:00 – 15:00. În rest, elevii ar trebui să plătească pentru mijloacele de transport în comun. Lucru cu care eu nu pot să fiu de acord, deoarece elevii trebuie să meargă şi la bibliotecă şi în alte locuri pentru a-şi completa studiile şi activitatea specifică. De asemenea, ei se deplasează şi pe perioada Şcolii Altfel la diverse obiective şi mai sunt şi alte activităţi la care şcoala este implicată”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.