Un brăilean a păcălit mai mulți gălățeni prin metoda ”Accidentul”

Un brăilean în vârstă de 29 de ani a făcut mai multe victime prin metoda „Accidentul”. Acesta a păcălit mai multe persoane din județul Galați, care au căzut în plasa lui, în perioada iulie – decembrie 2019. Brăileanul a reușit să strângă nu mai puțin de 130.000 de lei de la persoanele pe care le-a păcălit.

Una dintre victimele brăileanului a fost o bătrână din județul Galați. Aceasta a fost sunată într-o dimineață, la ora 04.00 și, abia trezită din somn, nu s-a mai gândit să verifice informațiile pe care i le-a spus individul la telefon.

„M-a trezit din somn și mi-a spus că fata mea este pe moarte la spitalul din Botoșani, fata mea stă acolo. Nu am mai stat să mă gândesc. El spunea că e doctor acolo la spital și dacă nu îi dau banii, moare fata. Pe la 5 dimineața a venit un bărbat trimis de el și i-am dat banii. Mai apoi, am sunat la Botoșani și l-am întrebat pe ginerele meu ce face fata, ce fac la spital și el atunci mi-a spus că fata mea și el dormeau“, a povestit bătrâna în vârstă de 75 de ani, conform Monitorul de Galați.

Femeia a realizat că toate economiile ei, 11.000 de lei și 1.900 de euro, s-au dus pe apa sâmbetei.

Bărbatul a recunoscut că ar fi acționat la pont, dar ar fi pierdut banii la jocuri de noroc și că lua de la cei despre care știa că au bani. Până acum, poliţiştii au reușit să îi probeze individului cel puțin șase fapte de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Acesta a fost identificat și reținut de polițiști, iar instanța de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă.

În urma investigațiilor complexe efectuate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Galați, cu suportul Serviciului de Investigații Criminale Brăila, s-a reușit identificarea unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Brăila, suspectat de săvârșirea a 6 infracțiuni de înșelăciune prin metoda «Accidentul». Infracțiunile au fost comise în perioada iulie – decembrie 2019, iar prejudiciul estimat este de 130.000 de lei. Persoana în cauză a fost arestată preventiv 30 de zile. Activitățile de cercetare au fost efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați“, a precizat comisar de poliție Iulian Unguru, purtător de cuvânt IPJ Galați.

În total, susţin polițiștii, individul a reușit să adune de la persoanele pe care le-a înșelat aproximativ 130.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, prejudiciul nefiind recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.