Un brăilean medaliat cu bronz la olimpiada internațională de geografie rezervată juniorilor

România a câștigat șapte medalii la a șaptea ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo): trei de aur, una de argint și trei de bronz. Pe lista medaliaților se află și brăileanul Tudor-Alexandru Minaev, care pe lângă performanțele la geografie este și sportiv la echipa de baschet juniori U18 de la Cuza Pirates Brăila. 

Bilanțul participării loturilor olimpice de geografie (juniori și seniori) la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de șapte medalii (patru medalii la juniori și trei medalii la seniori).

În secțiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Șoie (clasa a IX-a, la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara), care au câștigat medalii de aur. Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești) a câștigat medalie de argint și Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a la Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) a câștigat medalie de bronz.

În competiția seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) a obținut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) și Andrei Ionescu (clasa a X-a la Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte și Matei Mirea (clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare) și Sebastian FLorescu (ISJ Argeș).

Ediția din acest an s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au susținut pobele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia.

Foto: Ministerul Educatiei

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.