Un meci cât pentru un întreg sezon duminică la Însurăței

Duminică, de la ora 14.30, pe stadionul din orașul Însurăței, Dacia Unirea Brăila și SC Oțelul Galați se vor întâlni în meciul retur al barajului de promovare în Liga a 2-a. În tur, la Galați, meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce la pauză gălățenii au condus cu 1-0. Meciul retur se anunță unul de totul sau nimic pentru ambele echipe, care vor da ce au mai bun pentru a reveni în al doilea eșalon fotbalistic.

De remarcat că în ultimele 4 meciuri directe între cele două echipe, disputate în ultimul an, gălățenii nu au câștigat niciodată. Dacia Unirea a câștigat cu 3-1 un amical jucat în vară, apoi au învins în ambele meciuri din sezonul regulat al seriei a II-a din Liga a 3-a. 

Pentru meciul de duminică, Dacia Unirea Brăila are întreg lotul valid, în timp ce gălățenii se confruntă cu mai multe accidentări. Gălățenii îi au incerți pentru jocul retur pe Sevastian, Ghiocel, Marquinhos, Sîrghi și Popescu. Dobre și Bârlădeanu nu sunt complet refăcuți după accidentările suferite în trecut.

Partida va fi arbitrată la centru de Ionuț Coza din Cernica, ajutat la cele două linii de Iulian cătălin Brânză și Mihăiță Adrian Noroc, ambii din Botoșani. Arbitru de rezervă va fi Claudiu marcu din Constanța. Centralul partidei este arbitru de Liga 1, în vârstă de 41 de ani. La începutul carierei de arbitru în Liga a 3-a, în 2008, Coza a arbitrat echipa din Brăila la un meci în deplasare cu Callatis Mangalia, câștigat de brăileni cu 1-0. În 2014 a arbitrat un meci Gloria Buzău – Dacia Unirea în Liga a 2-a, terminat la egalitate, scor 0-0. Apoi a mai arbitrat echipa din Brăila în alte 6 partide de Liga a 2-a, încheiate cu trei victorii ale brăilenilor, două înfrângeri și un rezultat de egalitate, bilanțul brăilenilor cu Coza la centru fiind astfel unul pozitiv.

Pe cei de la Oțelul i-a arbitrat prima și singura dată în octombrie 2015, într-un meci din Liga a 2-a pierdut de gălățeni pe teren propriu cu 0-1 în fața celor de la SC Bacău. 

Cei doi arbitrii asistenți au fost la linie în meciul din returul sezonului regulat, de la Galați, câștigat de Dacia Unirea Brăila cu 2-1. 

Problemele financiare de la Oțelul ar putea fi rezolvate după barajul de promovare, ca urmare a finanțării obținute la ședința Consiliului Local Galați ce s-a ținut joi după-amiază. Grupării gălățene i-a fost aprobată ca finanțare suma de 2.000.000 de lei.

De partea cealaltă, Dacia Unirea Brăila are promisiuni de la Consiliul Județean pentru susținere financiară, mult mai modestă decât cea primită de gălățeni, iar deocamdată lângă echipă a revenit omul de afaceri brăilean, Florin Cîrligea. 

De precizat că la meciul de la Însurăței vor avea acces în tribune doar 100 de spectatori, dintre care doar 5 de la galeria celor de la Oțelul Galați.  Partida va fi însă televizată. 

Cei doi arbitrii asistenți au fost la linie în meciul din returul sezonului regulat, de la Galați, câștigat de Dacia Unirea Brăila cu 2-1. 

sursa foto: SC Oțelul Galați

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.