Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac a declarat că investițiile în Spitalul Județean nu mai sunt de domeniul viitorului, ci ele se întâmplă chiar acum.

 

Mai mult, președintele a atras atenția asupra faptului că instituția pe care o conduce a fost și este mereu îndreptată către atragerea de fonduri europene, în tot ceea ce privește modernizarea spitalelor, investiții în sănătate și infrastructură.

Sperăm ca până la toamnă, se pare că în septembrie se va deschide, să depunem pentru Corpul A, pentru reabilitarea întregului corp, un proiect european care va valora în jur de 7 milioane de euro, ceea ce ne bucură”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

 

 

Chiriac a bifat faptul că s-a semnat contractul pentru reabilitarea centralelor termice de la Corpul A al spitalului. Acesta susţine că primele centrale termice înlocuite vor fi cele care deservesc blocul operator şi ATI, iar după aceea şi celelalte. Tot în 2019 Chiriac a anunţat că se va termina expertiza pentru amfiteatrul spitalului.

Propunerea noastră până în 2020 este pentru Corpul A să devină corpul de urgenţă al Spitalului Judeţean. Corpul B, fostul spital 3, va deveni corp pentru cronici. Corpul C va rămâne de sine stătător cu bolile infecţioase şi dermatologie. Corpul D va rămâne ca și până acum Maternitatea”, a declarat președintele.

Articolul precedentConsiliul Județean Brăila se roagă, cu bani, de Chiscani pentru reabilitarea stațiunii Lacu Sărat
Articolul următorO brăileancă și-a înjunghiat concubinul, cu 11 ani mai tânăr! Ambii consumaseră băuturi alcoolice!