Vasile Varga, declarație politică: ” Factorii decidenți de azi ai statului român trebuie să lase la o parte orgoliile”

 

Deputatul liberal Vasile Varga a postat declarația politică pe care a susținut-o în această săptămână, care face referire la dezinteresul Guvernării PSD-ALDE față de finanțarea europeană a podului peste Dunăre de la Brăila, obiectiv strategic atât pentru România, cât și pentru această regiune a Europei.

Se vede treaba că promisiunile guvernanților de atunci încă nu s-au concretizat așa cum ne-am fi așteptat. Am rămas doar cu aprobarea de principiu a finanțărilor din partea română, precum și cu semnarea, în ianuarie 2018, a unui contract privind construcția Podului suspendat de la Brăila.

Inexplicabil este că, nici până azi, nu a fost trimisă documentația la Comisia Europeană pentru a fi suportată finanțarea acestui obiectiv. Asta, în contextul în care doamna Corina Crețu, Comisarul european pentru politică regională, și-a exprimat indignarea (pe bună dreptate), că partea română întârzie să ceară Bruxelles-ului, prin documente bine motivate, finanțarea din fonduri europene pentru acest proiect.

Stimați colegi,

Prin această declarație doresc să trag un semnal de alarmă pentru ca această oportunitate să nu se piardă. Factorii decidenți de azi ai statului român trebuie să lase la o parte orgoliile și să procedeze cu celeritate pentru clarificarea situației finanțării din fonduri europene a Podului peste Dunăre de la Brăila, un obiectiv extrem de important din punct de vedere al infrastructurii rutiere, care trebuie să facă de legătura între Muntenia, Moldova și Dobrogea, reprezentând, totodată, și un element de siguranță națională”, se arată în textul declarației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.