Duminică, 29 decembrie, s-au jucat ultimele meciuri din cadrul ediției a VI-a a Cupei Dunărea la handbal feminin senioare. HC Dunărea a câștigat competiția învingând în finală pe Rapid București cu 30-23 (17-13). Locul 3 a fost ocupat de AHCM Slobozia, care a învins în finala mică pe CS Mioveni cu 30-24 (16-12).

Meciul dintre Dunărea Brăila și Rapid București a fost la discreția echipei lui Hrupec. Fetele antrenate de Carmen Amariei au condus de 3 ori în acest meci, 0-1, 5-6 și 6-7, ultima dată în minutul 12. Ultima dată când cele două echipe au fost la egalitate a fost la scorul de 9-9, iar în minutul 21 Brăila a avut prima dată două goluri avans, scor 11-9, prin golurile marcate de Constantinescu și Udriștioiu.

Pe final de primă repriză Dunărea s-a distanțat la 4 goluri, scor 16-12, după două goluri consecutive marcate de Udriștioiu, iar la pauză scorul a fost 17-13.

Repriza a doua a început cu 3 goluri legate ale echipei brăilene, care și-a mărit prima dată avansul al 7 goluri. În minutul 46, pe fondul unei perioade de 7 minute în care Rapid nu a marcat în poarta Gabrielei Dobre, Dunărea s-a distanțat la 9 goluri, scor 25-16. Rapidistele au remontat și în minutul 53 diferența s-a micșorat la 5 goluri, scor 26-21, dar până la final HC Dunărea s-a distanțat la 7 goluri și a câștigat cu 30-23.

Pentru HC Dunărea au marcat: Aneta Udriștioiu – 10 goluri (dintre care 9 în prima repriză), Marina Dmitrovic -7, Elena Dache -6, Alina Czeczi -2, Tamires Morena Araujo -2, Claudia Constantinescu -2 și Bojana Milic -1.

În prima repriză în poarta Brăilei a apărat Marina Razum cu 9 intervenții reușite, iar în repriza a doua Gabriela Dobre, care a avut 10 intervenții reușite. Au mai jucat: Iasmina Ichim, Ștefania Epureanu, Gabriella Bucur, Cătălina Preda, Nicoleta Safta și Bianca Tiron.

Pentru Rapid au marcat: Georgiana Bazon -6 goluri, Jasna Bolvevic -5, Raluca Dascalete -4, Alexandra Trifan -2, Oana Bucă -1, Daniela Tudor -1, Marina Ilie -1, Laura Popa -1, Elena Livriniki -1 și Ștefania Lazăr -1.

În finala mică AHCM Slobozia a câștigat cu 30-24 (16-12) pe CS Mioveni. Pentru echipa din Slobozia, cele mai multe goluri au fost înscrise de Ana Vacariu, care a marcat 7 goluri și Andreea Ivan, cu 4 goluri. Pentru Mioveni, cele mai multe goluri au fost marcate de Daniela Toader -7 goluri și Diana Constantinescu cu 6 goluri.

Extrema dreaptă a Dunării Brăila, Aneta Udriștioiu a fost golghetera competiției cu 17 goluri marcate. Cel mai bun portar a fost desemnată Gabriela Mihaela Dobre de la HC Dunărea Brăila, iar cea mai tehnică jucătoare a fost declarată Daniela Tudor de la Rapid.

Articolul precedentPeste 64 tone de articole pirotehnice confiscate de polițiști în ultima lună
Articolul următorCod galben de vânt pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi