Victorie la 7 goluri pentru HC Dunărea Brăila în finala Cupei Dunărea

Duminică, 29 decembrie, s-au jucat ultimele meciuri din cadrul ediției a VI-a a Cupei Dunărea la handbal feminin senioare. HC Dunărea a câștigat competiția învingând în finală pe Rapid București cu 30-23 (17-13). Locul 3 a fost ocupat de AHCM Slobozia, care a învins în finala mică pe CS Mioveni cu 30-24 (16-12).

Meciul dintre Dunărea Brăila și Rapid București a fost la discreția echipei lui Hrupec. Fetele antrenate de Carmen Amariei au condus de 3 ori în acest meci, 0-1, 5-6 și 6-7, ultima dată în minutul 12. Ultima dată când cele două echipe au fost la egalitate a fost la scorul de 9-9, iar în minutul 21 Brăila a avut prima dată două goluri avans, scor 11-9, prin golurile marcate de Constantinescu și Udriștioiu.

Pe final de primă repriză Dunărea s-a distanțat la 4 goluri, scor 16-12, după două goluri consecutive marcate de Udriștioiu, iar la pauză scorul a fost 17-13.

Repriza a doua a început cu 3 goluri legate ale echipei brăilene, care și-a mărit prima dată avansul al 7 goluri. În minutul 46, pe fondul unei perioade de 7 minute în care Rapid nu a marcat în poarta Gabrielei Dobre, Dunărea s-a distanțat la 9 goluri, scor 25-16. Rapidistele au remontat și în minutul 53 diferența s-a micșorat la 5 goluri, scor 26-21, dar până la final HC Dunărea s-a distanțat la 7 goluri și a câștigat cu 30-23.

Pentru HC Dunărea au marcat: Aneta Udriștioiu – 10 goluri (dintre care 9 în prima repriză), Marina Dmitrovic -7, Elena Dache -6, Alina Czeczi -2, Tamires Morena Araujo -2, Claudia Constantinescu -2 și Bojana Milic -1.

În prima repriză în poarta Brăilei a apărat Marina Razum cu 9 intervenții reușite, iar în repriza a doua Gabriela Dobre, care a avut 10 intervenții reușite. Au mai jucat: Iasmina Ichim, Ștefania Epureanu, Gabriella Bucur, Cătălina Preda, Nicoleta Safta și Bianca Tiron.

Pentru Rapid au marcat: Georgiana Bazon -6 goluri, Jasna Bolvevic -5, Raluca Dascalete -4, Alexandra Trifan -2, Oana Bucă -1, Daniela Tudor -1, Marina Ilie -1, Laura Popa -1, Elena Livriniki -1 și Ștefania Lazăr -1.

În finala mică AHCM Slobozia a câștigat cu 30-24 (16-12) pe CS Mioveni. Pentru echipa din Slobozia, cele mai multe goluri au fost înscrise de Ana Vacariu, care a marcat 7 goluri și Andreea Ivan, cu 4 goluri. Pentru Mioveni, cele mai multe goluri au fost marcate de Daniela Toader -7 goluri și Diana Constantinescu cu 6 goluri.

Extrema dreaptă a Dunării Brăila, Aneta Udriștioiu a fost golghetera competiției cu 17 goluri marcate. Cel mai bun portar a fost desemnată Gabriela Mihaela Dobre de la HC Dunărea Brăila, iar cea mai tehnică jucătoare a fost declarată Daniela Tudor de la Rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.