Video: Căruță confiscată de polițiștii locali

În ziua de 03.11.2021, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila a depistat, în cartierul Nedelcu Chercea, trei tineri care încărcau într-un atelaj hipo deșeuri inerte, provenite din lucrări de demolare/renovare, și care erau depozitate în fața unui imobil, pe domeniul public. Ulterior, cei trei tineri au fost surprinși cum aruncau deșeurile respective pe terenul viran situat în zona Parcului ANL ”Lacu Dulce”.

La fața locului au sosit și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Brăila, care au dispus confiscarea căruței cu care au fost transportate deșeurile. Totodată, polițiștii locali l-au sancționat pe conducătorul atelajului hipo cu suma de 1.250 de lei, pentru depozitare, pe domeniul public, de deșeuri inerte provenite din demolări, urmând ca și proprietarul imobilului de unde au fost încărcate deșeurile respective să fie, la rândul său, sancționat pentru săvârșirea aceleiași contravenții. De altfel, proprietarul căruței a fost amendat și în luna octombrie, a acestui an, pentru încălcarea OUG nr.195/2002 R privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipii.

De la începutul anului și până acum, în zona adiacentă Parcului ANL Lacu Dulce s-au aplicat 20 sancțiuni pentru depozitare de gunoi pe domeniul public, în valoare totală de 20.000 lei, precum și 17 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea OUG nr.195/2002 R privind accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipii, în valoare totală de 21.532 lei. Zona respectivă este monitorizată de către echipajele Poliției Locale Brăila, care derulează acțiuni specifice, în colaborare cu Garda de Mediu – Comisariatul Județean Brăila. Reamintim că, în luna februarie a acestui an, în aceeași locație, a fost confiscată, de asemenea, o căruță folosită la transportul deșeurilor inerte. În urma acțiunilor polițiștilor locali, după două zile, a mai fost confiscat și un autoturism din care se aruncase gunoi pe domeniul public.

Poliția Locală Brăila va continua acțiunile pentru stoparea depozitării necontrolate a deșeurilor pe toată raza municipiului, luând măsurile legale care se impun.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.