Viitorul Ianca a obținut al doilea succes consecutiv în Liga a 3-a, reușind să treacă cu 2-1 (1-0) de CSM Focșani, într-o partidă contând pentru etapa a III-a din seria a II-a. 

Meciul jucat pe terenul din Plopu a fost unul destul de echilibrat între două echipe omogene, cu loturi destul de apropiate valoric. Ianca a avut o oportunitate de a marca în minutul 14 la o acțiune cursivă de atac, la care Araujo a trimis o pasă cu efect în careu pentru Alin Radu, dar acesta, rămas singur cu portarul, nu a preluat bine mingea și a scăpat-o în aut de poartă. În minutul 25 oaspeții au fost la ”o palmă” de a deschide scorul. Băciuț i-a pasat în dreapta lui Juncănaru, care a pătruns în careu și a șutat spre colțul lung, dar mincea a trecut la câțiva cemntrimetri de bara porții apărate de Mihai. În minutul 29 Băciuț a șutat de la marginea careului însă peste poarta gazdelor, iar în minutul 35 tot el a șutat de la 20 de metri poziție centrală, dar Mihai a fost la post și a reținut.

În minutul 43 Bădilaș a centrat de pe partea stângă la marginea careului, de unde Coman a încercat o reluare pretențioasă, dar portarul Lazăr a reținut. În minutul 45 Alin Radu a trimis o pasă printre apărătorii oaspeților pentru Marius Coman care a șutat de la 9 metri sub transversală, 1-0.  

După pauză, cei de la Focșani au continuat să fie cei care au avut o posesie mai bună și să atace poarta apărată de Alin Mihai, dar jucătorii pregătiți de Victor Olenic s-au apărat bine și au închis drumul spre gol. Asta până în minutul 70, când reduta celor de lam Ianca a cedat. Dascălu a executat un corner de pe stânga, mingea a ajuns pe partea opusă la Băciuț, care a recentrat la bara a doua, iar Predoi a reluat cu capul din 2 metri, lângă bara de la colțul scurt, 1-1. În minutul 77 același Predoi a reluat cu capul din 6 metri peste poarta lui Mihai, după o centrare de pe dreapta.

În minutul 83 Ianca a avut două ocazii de a reveni în avantaj. Mai întâi Coman a șutat din 6 metri lateral stânga, dar portarul Lazăr a respins de lângă bară. Apoi mingea a ajuns la Araujo, care a intrat în careu și a șutat de la 10 metri lateral stânga, dar din nou portarul oaspeților a respins și Bratu a degajat. Arbitrul a înrrerupt jocul deși mingea a fost recuperată de brăileni pentru că Juncănaru era căzut pe gazon în apropierea propriului careu. Meciul s-a reluat cu o minge de arbitru la care Leonard Coteț a trimis în careu, peste Bratu, iar Ștefan Pădureț vrând să degajeze a trimis din 6 metri în propria poartă, 2-1 din minutul 84 pentru Viitorul Ianca. 

Până la final Ianca a încercat să apere rezultatul și Sava și Dima s-au ales și cu cartonașe galbene pentru tragere de timp. În minutul 90+5 CSM focșani a fost la un pas să dea lovitura de grație celor de la Viitorul Ianca. La o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, Băciuț a trmis în careu, Săpunaru a trmis cu capul spre poartă, dar mingea s-a lovit de un coechipier și a ajuns la Pasăre, care a șutat de la 10 metri, dar mingea l-a lovit pe Necoară și s-a dus peste poartă, în corner.  Lovitura de la colț a rămas fără rezultat și Viitorul Ianca s-a impus cu 2-1 (1-0), ajungând acum la 6 puncte în clasament și golaveraj 5-4. 

Viitorul Ianca: A. Mihai – Coteț, Necoară, Preda, Bădilaș – Băluță (min. 67 Băcanu), Araujo (min. 89 Cristea), Dima, Irimia – A. Radu (min. 56 Șt. Sava), M. Coman (min. 89 D. Popa)

Etape viitoare, sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 17.00, Viitorul Ianca va juca în deplasare cu Oțelul Galați.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila