Începând de astăzi, Brăila are un nou subprefect, după ce în ședința de ieri a Guvernului a fost adoptată Hotărârea de guvern privind eliberarea din funcție a subprefectului Nicolae Nițescu (PNL) și cea de numire în funcția de subprefect a doamnei Loredana Virginia Badiu (PSD). 

Astăzi, începând cu ora 9.00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de numire în funcția de subprefect a doamnei Virginia Loredana Badiu. Aceasta este membru PSD din 2008 și consilier local municipal din 2012. Noul subprefect are 51 de ani și este de profesie contabil, ea lucrând în ultimii ani la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, după ce a fost administrator financiar la Școala ginmazială Constantin Sandu Aldea. În ultimii ani a fost membru în Consiliul de Administrație la SC APT SA. 

Noul subprefect va prelua atribuțiile pe care le-a avut și fostul subprefect, Nicolae Nițescu. Înlocuirea s-a făcut în urma negocierilor de la nivel central prin care PSD va avea prefectul și un subprefect, iar PNL va avea un subprefect și secretarul general al Prefecturii, funcție care momentan nu este ocupată. Pe celălalt post de subprefect a rămas Adin Boboc (PNL).

La ceremonie au participat parlamentarii PSD, consilieri locali municipali și consilieri județeni, dar și șefii instituțiilor din subordinea MAI.  

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila