Virusul PPA, la Parchetul General! Prefectul Brăilei: ”Nu am ce să-mi reproșez!”

Pesta porcina africană a ajuns la Parchetul General. Ancheta vizează modul în care autorităţile au reactionat înainte ca boala sa se extindă.

Acuzațiile însă nu sunt foarte clare, dosarul fiind deschis in rem, cel mai probabil fiind vorba de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fie de neglijenţă în serviciu.

Contactat telefonic, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan a declarat că nici nu știa de această anchetă și că, până la acest moment, procurorii nu i-au solicitat documente cu privire la virusul PPA în Brăila.

De cealaltă parte, prefectul județului Brăila a declarat ca toate acțiunile, cu privire la virusul pestei porcine africane, au fost luate de comun acord cu DSVSA Brăila și mai presus de toate s-a acționat conform legii.

”Din punctul meu de vedere, nu am ce să-mi reproșez și consider că tot ceea ce am putut face, s-a făcut”, a declarat prefectul George Paladi.

Reamintim că peste 200 de mii de porci au fost sacrificați după ce virusul PPA a fost descoperit în fermele din județul Brăila, iar la începutul săptămânii, în alte trei localitați, rezultatele analizelor au confirmat pesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.