Ziua imnului național sărbătorită astăzi la Brăila

Astăzi, Instituția Prefectului – Județul Brăila a organizat o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a Imnului. Evenimentul a cuprins Ceremonialul Militar, Prezentarea Onorului, Salutul Drapelului de Luptă, precum și Spectacolul susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila. Un moment deosebit în cadrul acestor activități l-a reprezentat Intonarea Imnului Național al României de către corul format din participanții la Concursul Internațional de Canto Hariclea Darclee derulat, zilele acestea, la Brăila.

La evenimentul de astăzi au participat deputatul Mircea Florin, presedintele Consiliului Județean Iulian Francisk Chiriac, împreună cu vicepreședintele Ionuț Dobre, primarul municipiului, Marian Dragomir, alături de cei doi viceprimari, Doinița Ciocan și Jantea Crican Alexandru, consilieri municipali și județeni, reprezentanți din eșalonul de conducere al structurilor Garnizoanei Brăila, cadre militare în rezervă, reprezentanți ai minorităților entice. Ziua de astăzi marchează, totodată, un moment unic pentru cariera profesională a comandantului Flotilei Fluviale, Contraamiralul de Flotilă, Cornel Rogozan. După mai bine de patru decenii de activitate, acesta a predat, astăzi, comanda Flotilei și Drapelul de Luptă.

În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a Imnului, subprefectul județului Brăila, Virginia Loredana Badiu, a dat citire mesajului prefectului Iulian Timofei. 

”Doamnelor și domnilor, stimați invitați, dragi brăileni,

Imnul național al țării definește identitatea, unitatea și demnitatea poporului român. Versurile, cu o deosebită încărcătură emoțională, trezesc în sufletul fiecăruia dintre noi sentimentul de libertate, speranță și unitate.

«Deșteaptă-te, române!» a însoțit poporul român în toate momentele importante ale istoriei sale moderne și contemporane, fiind intonat în timpul Revoluției de la 1848, Războiului de Independenţă, în Primul Război Mondial, la Marea Unire din 1918, precum și în cel de-al Doilea Război Mondial. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, «Deşteaptă-te, române!» a fost ales Imnul Naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

Încărcat de semnficație istorică, imnul României este și va rămâne un simbol care se va transmite din generație în generație. Am convingerea că fiecare dintre noi intonează cu mândrie «Deșteaptă-te Române», fie că se află pe tărâm românesc, fie că se află în afara granițelor țării.

De Ziua Imnului Național, să intonăm «Deșteaptă-te, române!» cu ferma convingere că reprezentăm o națiune cu un cuvânt puternic în lume, o țară respectată, demnă și liberă.” a fost mesajul citit de subprefectul Loredana Badiu. 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.