Ziua Internațională a Cititului Împreună marcată la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează miercuri, 2 februarie, Ziua Internaţională a Cititului Împreună. ZICI 2022 este un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări. În România se vor organiza sesiuni de lectură împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură. 

”Credem că cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Scopul manifestărilor este să trimitem un mesaj puternic tuturor celor implicați în creșterea unui copil, în special părinților, profesorilor, dar și factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească cel puțin 20 de minute pe zi, începând din prima zi de viață și până când poate citi singur” spun reprezentanții Bibliotecii Județene Panait Istrati.

Zeci de bibliotecari publici și școlari, împreună cu invitații lor din toată țara vor citi povești online pe platforma Zoom. Invitata Ludotecii brăilene la acest eveniment este Roxana Ioana Dan, membră a grupului artistic Nino Nino, care va lectura propria-i poveste din cartea Nino Nino și poveștile copilăriei, apărută la editura Leviathan. Joi, 3 februarie, împreună cu elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială din Gropeni vom descoperi povestea Vivi și copacul roditor de Dana Cristiana Maier. Coordonator: Doinița Mihaela Stanciu. 

La Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce se va desfășura clubul de lectură Timpul Poveștilor dedicat copiilor din familii defavorizate și din comunitatea romă. Coordonator: Laura Caplea;

Citim povești împreună cu copiii cu cerințe educaționale speciale se va desfășura la Centrul Școlar de Educație Incluzivă. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu;

Sesiunea de lectură ”Poți să-mi zici povestea ta?” organizată la Secția Împrumut Cărți pentru Adulți din cadrul bibliotecii, cu participarea membrilor clubului de lectură ”Dar dacă finalul ar fi altul?” și elevii Școlii Gimnaziale Nedelcu Chercea Brăila, însoțiți de prof. Simona Apostolescu, îi va introduce pe copii în atmosfera poveștilor, rând pe rând, dând viață fermecătoarelor personaje ale lui Ion Creangă.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.