Ziua Naţională fără Tutun este marcată în a treia joi din luna noiembrie, în scopul sensibilizării populației României în ceea ce privește beneficiul renunțării la fumat

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a Zilei Naţionale fără Tutun , prin activități derulate la nivel naţional și măsuri specifice menite să informeze și să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive determinate de fumat în general.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de marcare a acestei zile, prin activități derulate la nivel naţional și măsuri specifice menite să informeze și să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive determinate de fumat în general.

În acest context, cele 47 de centre de prevenire, evaluare și consiliere antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog desfășoară, la nivel national, activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului, atât în rândul elevilor, cât şi al comunităţilor locale.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila desfășoară, pe parcursul întregii săptămâni, activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului, atât în rândul elevilor, cât şi al comunităţilor locale. Împreună cu voluntarii centrului, au fost realizate dezbateri pe tema fumatului la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” , Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Școala Gimnazială ”Radu Tudoran”, Școala Gimnazială ”Ecaterina Teodoroiu”,  Școala Gimnazială ”Vlaicu Vodă” din Brăila.

Acțiuni de sensibilizare a comunității locale la fenomenul fumatului au fost realizate în zona pietonală a străzii Mihai Eminescu.

La nivel naţional, potrivit rezultatelor ultimului studiu în populaţia generală (General Population Survey), realizat de Agenţia Naţională Antidrog, după alcool, fumatul ţigaretelor cu tutun înregistrează cel de-al doilea nivel al prevalenţei consumului de droguri în populaţia României.

Media vârstei de debut este de 18,6 ani. Analiza vârstei medii de debut în consumul produselor din tutun indică faptul că aproape trei sferturi (71,1%) dintre respondenți au declarat că au fumat pentru prima dată înainte de a împlini vârsta de 20 ani, pentru 12,4% apariţia acestui comportament întâmplându-se înainte de împlinirea vârstei de 14 ani (12,4%).

Diferenţierea pe gen reliefează deosebiri în ceea ce priveşte comportamentul faţă de consumul experimental de tutun: 67,2% prevalenţa consumului în rândul populaţiei masculine, faţă de 49,4% în rândul celei feminine.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.