1,5 milioane de euro pentru modernizarea UPU

 

Unitatea de Primiri Urgențe va intra in reabilitare totală. Problema cu care se vor confrunta, atât medicii cât și pacienții, este faptul că secția nu poate fi mutată pe perioada modernizării. Practic, constructorul va trebui să își facă treaba, astfel încât actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții.

”Eu vă spun că o să vină o perioadă și mai grea, pentru că am depus proiectul pe UPU, de 1,5 milioane de euro, o să intrăm în linie dreaptă cu adjudecarea contractului și o să intrăm efectiv cu constructorul pentru modernizarea UPU-lui. O să fie o perioadă destul de dificilă, pentru că toată această modernizare se va face cu pacienții în UPU. Sper să avem si o bună colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, să ne dea circuitele, ca să vedem cum facem”, a declarat președintele.

Președintele Consiliului Județean a făcut apel către pacienții care vin la UPU fără să semnaleze urgențe reale, să se adreseze medicilor din ambulatoriu, ei fiind cei care asigură prevenția și administrează tratamentele.

”Medicii pe care îi avem acum la UPU sunt foarte puțini. Pentru a fi într-o normalitate, în UPU ar trebui să fie cam 15 medici. Asta este prima problemă, a resursei umane. A doua problemă e că trebuie să înțelegem și să avem o mai bună comunicare cu Asociația Medicilor de Familie. Marea majoritate a cazurilor de urgență din UPU sunt non-urgențe. Tocmai de aceea, timpul de așteptare este foarte mare și este adevarat ca pune la încercare răbdarea pacientului. Va spun că un mare ajutor ni l-ar da medicii de familie dacă ar conștientiza și nu le-ar mai da pacienților bilete de trimitere către UPU, ci către ambulatoriul de specialitate. Acolo ar trebui să fie linia întâi a medicinii preventive”, a explicat Iulian Chiriac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.