191 de angajatori din județul Brăila au fost controlați în luna octombrie de inspectorii de la ITM

În luna octombrie 2021 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfășurat acțiuni de control la 191 de angajatori care desfășoară activitate pe teritoriul judetului Braila. Dintre controalele efectuate 100 au fost pe Relații de Muncă, iar 91 pe Siguranța Sănătății în muncă. 

”Controalele s-au desfășurat la agenți econiomici care desfășoară activități în următoarele domenii de activitate: comerț, agricultură, exploatarea forestieră, transporturi, construcții, pază și protecție, instalații sanitare, coafură și activități de înfrumusețare, baruri, poștă și curierat. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală 98.000 de lei, din care pe Relații de Muncă 51.000 lei și pe SSM-47.000 lei.

De asemenea, au fost identificați prestând activitate în beneficiul unei persoane fizice 2 minori, fapta constituind infracțiune conform art. 265 și următoarele din Legea 53/2003 – Codul Muncii și a fost înaintată sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila” a precizat inspectorul șef al ITM brăila, Liviu Arhire.

Șeful ITM Brăila a precizat că în continuare se acorda prioritate acțiunilor de comunicare a scrisorilor de informare către angajatorii care prestează activitate în domeniile susceptibile de utilizare a muncii nedeclarate sau subdeclarate și verificarea modului de respectare a Legii nr. 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.