22 septembrie – “Ziua fără mașini”

 

La nivel european, în perioada 16-22 septembrie se derulează Săptămâna Mobilității, al cărei punct culminant îl reprezintă ziua de 22 septembrie – “Ziua fără mașini”.

Automobilele sunt sursa a 10% din emisiile de gaze cu efect de seră în UE, ca şi a altor substanţe poluante şi dăunătoare sănătăţii şi mediului. Pornind de la succesul Zilei Internaţionale Fără Maşini, iniţiată în Franţa în 1998, Săptămâna Europeană a Mobilităţii – organizată de Comisia Europeană – a fost lansată în aprilie 2002, la Bruxelles.

În fiecare an, pe 22 septembrie, sute de oraşe interzic circulaţia auto în zonele centrale, iar oamenii sunt încurajaţi să folosească transportul public, bicicletele sau să meargă pe jos, pentru a marca “Ziua Mondială fără Maşini”.

Primăria Municipiului Brăila organizează sâmbătă, 22 septembrie 2018, un eveniment dedicat zilei fără mașini, astfel că, începând cu ora 10.00, pe B-dul Al. Ioan Cuza, între Calea Călăraşilor şi Strada Şcolilor circulaţia rutieră va fi restricţionată.

În zona amenajată vor fi organizate diverse concursuri, cum ar fi :

  • desene pe asfalt – sute de copii din învăţământul preprimar și primar militând şi în acest an pentru un ,,Aer Curat pentru Toţi,,
  • triciclete, role şi skateboard

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.