30 de goluri diferența dintre Dunărea Brăila și CSU Oradea

HC Dunărea Brăila s-a calificat fără probleme în optimile Cupei României – Fan Courier la handbal feminin. Fetele lui Aurelian Roșca au câștigat la 30 de goluri diferență meciul cu CSU Oradea, ocupanta locului 5 în seria D din Divizia A. Chiar dacă golghetera Ligi Florilor nu a jucat în acets meci, Dunărea Brăila a învins la Oradea cu scorul de 44-14 (24-7). 

Oradea a condus în debutul meciului cu 1-0 și 3-2, iar primele două goluri ale Brăileni au fost marcate din aruncări de la 7 metri. De la scorul de 3-2 în minutul 7, echipa din Brăila s-a dezlănțuit și a marcat de 7 ori la rând. În minutul 19 diferența a ajuns deja la 10 goluri, scor 4-14. Diferența s-a majorat treptat până la finalul primei reprize, iar în minutul 28 Dunărea conducea pe tabela de marcaj cu 23-6! Ambele echipe au mai înscris câte o dată până la pauză și scorul primelor 30 de minute a fost 24-7.

Primele două goluri din repriza a doua au fost marcate de Nicoleta Safta, după care a urmat o perioadă de 4 minute în care fiecare echipă a marcat pe rând, câte 4 goluri de fiecare parte.  Brăila a marcat apoi încă de 3 ori și avansul s-a mărit la 22 de goluri, scor 11-33 în minutul 42. A urmat o altă perioadă de 3 minute în care s-a marcat succesiv la ambele porți. Din minutul 45, când Maria Țanc a marcat pentru 14-35, gazdele nu au mai înscris nici un gol. Dunărea a marcat de 9 ori în ultimul sfert de oră. Rrezultatul final a fost 14-44, unul care arată diferența mare de valoare dintre cele două echipe.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Cătălina Preda -11 goluri ( 5 de la 7 metri), Diana Axinte -5, Ana Maria Berescu -5 (1 de la 7 m), Ștefania Epureanu -4, Nicoleta Safta -4, Cristina Gheorghe -4, Natasha Krnic -3, Nicoleta Tudor -3, Elena Dache -2, Elena Manea -2, Iryna Shutska -1. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Marina Razum și Diana Munteanu. Nu a jucat deloc, fiind menajată, Alina Vătu.

Pentru echipa din Oradea cele mai multe goluri au fost marcate de Maria Țanc, autoare a cinci goluri.

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Cupei României va avea loc marți, 19 februarie, la sediul Federației Române de Handbal.

Până atunci, Dunărea Brăila va avea un meci dificil la București, marți, 19 februarie, de la ora 19.15, când va întâlni pe CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.