Dănăilă: Întârzierea adoptării bugetului va afecta investițiile

Dănăilă: Întârzierea adoptării bugetului va afecta investițiile
Dănăilă: Întârzierea adoptării bugetului va afecta investițiile

Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă, a declarat într-o conferință de presă că bugetul pe anul acesta este unul făcut la comandă politică. Liderul liberalilor brăileni crede că nici măcar Teodorovici nu știe exact tot ceea ce a fost propus spre adoptare în bugetul votat vineri de Parlament.

Dănăilă a spus că bugetul adoptat este unul la comanda poitică a lui liviu Dragnea, care nu face altceva decât să-și urmărească interesele personale. În opinia sa anul 2019 este viciat în ceea ce privește posibilitatea primăriilor și a consiliilor județene de învesti în proiecte noi, pentru că bugetele locale vor fi aprobate abia undeva la sfârșitul lunii martie.

Dănăilă a criticat și faptul că prin prevederile introduse în lege de actuala guvernare banii ajung să fie în pixul unor oameni care sunt apropiați ai lui Dragnea care să poată influența rezultatele electrorale. Liderul PNL a adus aminte că prevederea aplicată anul trecut, de reducere a impozitului pe profit de la 16% la 10% a adus o diminuare a bugetului Primăriei Municipiului Brăila cu aproximativ 10 milioane de euro.

Anul acesta ajungem în situația de a avea bugetele împovărate de niște cheltuieli pe care până acum le făcea Guvernul. În cifre reale aceste chetuieli la nivelul Primăriei Brăila vor crește, estimăm noi, cu o sumă cuprinsă între 3 și 5 milioane de euro. Și uite așa în doi ani de zile PSD a reușit să diminueze bugetul municipiului Brăila cu aproape 15 milioane de euro.” a spus Alexandru Dănăilă.

Liderul PNL se miră de faptul că primarul Dragomir nu a luat nici o poziție oficială față de aceste aspecte și așteaptă să primească cât va primi.

Totodată, Dănăilă a atras atenția asupra faptului că Consiliile Județene vor putea să gestioneze până la 30% din sumele primite pentru echilibrarea bugetelor administrațiilor locale.

Aici am mai trăit, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Gheorghe Bunea Stancu, am mai trăit episoade când cu pixul președintelui se ajungea ca unele primării să primească câteva miliarde, iar altele să primească zero. Alocările respective au rămas în arhivele Consiliului Județean și nu pot fi negate de nimeni. Și noi știm cum se făceau alocările atunci. Unii dintre consilierii PSD erau consilieri și atunci și au votat aceste lucruri. Mă aștept să existe o cenzură din partea consiliului în momentul în care aceste sume vor fi acordate e criterii strict politice. Deci, președintele Consiliului Județean va avea posibilitatea să aloce acești bani.” a spus consilierul județean PNL, Alexandru Dănăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.