31 de elevi brăileni au obținut premii sau mențiuni la Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat a XIII-a ediție a Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT. La această ediție a concursului au participat 332 elevi de la școli și licee din județele: Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Constanța, Iași, Ialomița, Tulcea, dar și din municipiul București.

La clasa a V-a au fost înscriși 139 de elevi, din care au participat 116. Premiul I a fost câștigat de doi elevi de la Liceul Internațional de Informatică București. Dintre elevii brăileni au obținut mențiune Mădălina Arsene și Tudor Năvădaru, ambii de la Școala Mihai Eminescu, și Vlad Lăpușneanu de la Școala Ion Creangă.

La clasa a VI-a, din cei 89 de elevi înscriși la concurs au participat 82. Premiul I a fost obținut de Mihai Hogaș de la Colegiul Național Iași și Elisa Ipate de la Liceul Internațional de Informatică București. Diana Axinte și Daria Petrof de la Colegiul Gh. M. Murgoci, Albert Ciocârlan de la Școala Fănuș Neagu, Giorgio Cheleș de la Școala Ioan Băncilă, Ioana Alexia Comșa de la Colegiul Nicolae Bălcescu, Bogdan George Vasile de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”, sunt elevii brăileni care au obținut câte o mențiune la clasa a VI-a.

La clasa a VII-a premiul I a fost câștigat de Alexandru Ardelean de la Liceul Internațional de Informatică București. Roxana Grozea de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila a obținut premiul III. Andrei Mărgărit de la Școala Fănuș Neagu, Bogdan Târhoacă de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” și Alexandru Drăgan de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” sunt brăilenii care au obținut mențiuni la clasa a VII-a, unde au participat 49 de elevi.

Vladimir Baras de la Liceul Internațional de Informatică București a câștigat premiul I la clasa a VIII-a, cu 21 de puncte. Premiul II, cu 15 puncte, a fost câștigat de Ștefan Alexandru Stoian de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila. Elevii brăileni: Plopeanu Teodora de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, Petru Ionescu de la Școala Ion Creangă, Elena Stanciu și Matei Tudose de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” și Laura Stoian de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” au obținut mențiuni. La clasa a VIII-a au fost 28 de elevi participanți.

La clasa a IX-a au participat 27 de elevi, iar premiul I a fost obținut de Adrian Nicolae Ariton de la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani. Brăilenii Bogdan Popa și Ana-Maria Duminică de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” au obținut mențiuni.

Premiul I la clasa a X-a a fost câștigat de Andreea Miron de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi. Premiul II a fost câștigat de Octav Cristian Filip de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila. Claudiu Mogoneanu, Maria Biserică, Ana Maria Militaru și Alexandra Călin, toți de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila, și Ana Maria Crăciun de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” Brăila au obținut mențiuni. La clasa a X-a la acest concurs au participat 15 elevi.

La clasa a XI-a au participat 15 elevi. Premiul I a fost câștigat de Maria Tașcă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci. Gina Arsene și Radu Tîrhoacă, ambii de la Colegiul Gh. M. Murgoci din Brăila au obținut premiul II. Irina Donescu de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila și Rareș Samoilă de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila au obținut premiul III. Lorena Adam de la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci” Brăila a obținut mențiune.

”Elevi valoroși, profesori dedicați matematicii și o organizare impecabilă au fost un tot unitar, numit dragostea pentru matematică. Împreună, printr-un efort deosebit, prin fair-play și respect față de valori, am arătat că tinerii noștri pot duce mai departe tradiția de excelență a școlii românești de matematică. Nivelul de dificultate al concursului a fost cel pentru olimpiada națională de matematică. Mulțumim ISJ Brăila și Colegiului Gheorghe Munteanu Murgoci pentru organizare și Primăriei Brăila pentru premiile oferite”, a spus profesorul Viorel Botea, președintele comisiei de concurs. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.