În primele 11 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul A.J.O.F.M. Brăila au fost încadrate în muncă 3912 persoane, dintre care 1669 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1909 au peste 45 de ani, 824 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 590 au între 25 și 35 de ani, iar 589 sunt tineri sub 25 de ani (390 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2623 provin din mediul urban, iar 1289 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (33,9 %), urmate de cele cu studii profesionale/arte și meserii (24,7 %). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 1326, iar cei cu studii profesionale/arte și meserii sunt în număr de 965.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul A.J.O.F.M. Brăila, 2027 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 11 luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5579 persoane.

Articolul precedentVIDEO – Tulcea a dat startul lucrărilor la pod!
Articolul următorAu fost prinși la volan sub influența alcoolului! Șoferii s-au întrecut în pahare, de Crăciun