85 de pompieri de la ISU Dunărea Brăila au plecat spre București la exercițiul „SEISM 2018”

85 de pompieri de la ISU Dunărea Brăila au plecat spre București la exercițiul „SEISM 2018”
85 de pompieri de la ISU Dunărea Brăila au plecat spre București la exercițiul „SEISM 2018”

Astăzi dimineață, începând cu ora 9.00 s-a declanșat exercițiul național „SEISM 2018”, cel mai mare exercițiu seismic din România, din ultimii 20 de ani.

În jurul orei 10.30 de la ISU Dunărea Brăila au plecat spre București două Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, 4 ambulanțe SMURD,  CBRN, o mașină de descarcerare grea, un camion și trei microbuze (ISU, IPJ și MApN). Au plecat spre București un număr de 85 de pompieri de la ISU Dunărea Brăila.

Este cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

Este testată reacția autorităților și a populației în cazul unui cutremur de 7,5 pe scara Richter, în urma căruia au murit peste 1000 de persoane.

Exercițiul national ”SEISM 2018” constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Exercițiul va dura până în data de 18 octombrie. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile vor fi simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Exercițiul se desfășoară în București. Totul se va petrece ca într-o situație reală: vor fi scoși răniți dintre dărâmături, mașinile de intervenție vor circula cu girofar, vor veni aeronave militare din alte state pentru a ajuta la transportul răniților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.