Junioarele 1 de la LPS Brăila, a VI-a victorie consecutivă

Junioarele 1 de la LPS Brăila, a VI-a victorie consecutivă
Junioarele 1 de la LPS Brăila, a VI-a victorie consecutivă

Sâmbătă la prânz, în sala LPS Brăila, s-a jucat meciul dintre LPS Brăila și CSS Tulcea, ocupantele locurilor 1 și 3 în seria B a campionatului național de handbal junioare 1. Meciul a contat pentru etapa a VI-a, prima a returului. Fetele lui Cristian Preda au reușit a șasea victorie consecutivă în seria B, după o revenire spectaculoasă în ultimele 10 minute, după ce au fost conduse cu 4 goluri diferență, și au câștigat cu 25-23 (10-14).

Echipa din Tulcea a început bine meciul și a condus toată prima repriză. Brăila a marcat primul gol în minutul 6, la scorul de 0-2, iar în minutul 14 tulcencele s-au distanțat la trei goluri, scor 4-7. În minutul 17 avansul oaspetelor s-a mărit prima dată la 4 goluri, pentru ca în minutul 22 LPS Brăila să revină la un singur gol, după o reușită a Laurei Surdu. De la 9-10 echipa din Tulcea a marcat de trei ori și a refăcut diferența de patru goluri, care avea să se mențină și la pauză.

În partea a doua diferența s-a menținut la 3-4 goluri în favoarea oaspetelor. În minutul 45 CSS Tulcea conducea cu 4 goluri, scor 16-20. În ultimul sfert de oră jocul fetelor de la LPS Brăila s-a schimbat. Apărarea a fost mult mai exactă și atacul aproape neiertător. În minutul 52 LPS Brăila a trecut prima dată la conducere în acest meci, scor 21-20. Tulcea a egalat, apoi brăilencele au trecut iar la conducere. În minutul 56 scorul era egal, 23-23. Vrabie a marcat pentru 24-23, iar în minutul 58 Iordache a marcat pentru 25-23, care avea să fie și rezultatul final.

Pentru LPS Brăila au marcat: Mirabela Coteț -9 goluri, Iasmina Ichim -6, Adelina Iordache -3, Alexandra Vrabie -3, Alexandra Oprea -2, Laura Surdu -1, Iulia Sava -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu, Alexandra Perianu – portari, Anna Stan, Nicoleta Popa.

LPS Brăila este lider în clasamentul junioarelor I seria B, cu 12 puncte după șase etape și un golaveraj de 189-135. În etapa a II-a a returului, echipa pregătită de Cristian Preda va juca în deplasare la CSM galați, sâmbătă, 3 noiembrie.

Până atunci, majoritatea acestor fete vor fi pe teren astăzi, de la ora 13.00, la meciul din seria A din Divizia A la handbal feminin, în care HC Dunărea 2 Brăila va întâlni în Sala Polivalentă Danubius, pe Știința Bacău, în etapa a VII-a din acest campionat. În tur, la Bacău, scorul a fost egal, 24-24, după ce la pauză Ștința conducea cu 16-10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.