Peste 630 de abateri de la legislația rutieră constatate săptămâna trecută

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 630 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 46 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 05 – 11 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 638 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 39 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 7 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat și la acest sfârșit de săptămână că sunt destui șoferi, cu sau fără permis de conducere, care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Pericolul pe care-l reprezintă această categorie pe șosele a fost confirmat chiar duminică, când un tânăr de 20 de ani a lovit intenționat cu mașina în doi cetățeni pe Șoseaua de Centura și apoi a intrat intenționat cu mașina în intrearea principală de la Carrefour.

Sâmbătă, 10 noiembrie, în jurul orei 15:00, un brăilean, în vârstă de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Cavadia din municipiu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a tamponat un alt autovehicul ce era parcat.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,25 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în data de 10 noiembrie, la ora 02:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,65 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În cursul zilei de duminică, la ora 19:40, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pe DJ 221, pe raza localităţii Gemenele, pe un brăilean, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,74 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.