Un prim pas spre recunoașterea gărzilor la vechimea în muncă

 

Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a dat aviz favorabil pentru modificarea legii pensiilor prin care personalului medical care efectuează gărzi să le fie recunoscute aceste ore lucrate la vechimea în muncă și să existe posibilitatea pensionării anticipate, la cerere, fără penalizări, nu mai devreme de 57 ani la femei și 60 ani la bărbați.

Deputații din această comisie au înțeles că este un drept și o reparație morală pentru aceștia, precum și faptul că trebuie reparată urgent această discriminare existentă în acest moment în România.

Lupta continuă in: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru sănătate şi familie si Comisia pentru muncă şi protecţie socială”, a declarat deputatul liberal Antoneta Ioniță.

Plenul Senatului a respins, luna trecută, două proiecte de lege care vizau recunoașterea gărzilor medicilor ca vechime în muncă – unul dintre cele două proiecte a fost inițiat de senatorul USR Adrian Wiener și viza modificarea Legii sănătății, iar cel de-al doilea a fost inițiat de deputatul PNL Antoaneta Ioniță și viza modificarea Legii pensiilor.

Ambele inițiative legislative merg acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.