Natura – darul cel mai de preț

Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului

Pe 5 iunie, fiecare comunitate este îndemnată să atragă atenția publicului asupra problemelor de mediu care ne afectează planeta și viața de zi cu zi. Stabilită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului a rămas un moment anual marcat în întreaga lume în moduri dintre cele mai diverse.

Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce priveşte mediul. Tema aleasă în acest an este „Stop poluării aerului!” și atrage atenția opiniei publice asupra uneia din cele mai mari amenințări de mediu din zilele noastre.

Statisticile arată că aproximativ 7 milioane de persoane din întreaga lume mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului. Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, 235 milioane de persoane suferă de astm, care este cea mai frecventă boală cronică în rândul copiilor.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila marchează acest eveniment prin organizarea unei expoziții documentare intitulată „Natura – darul cel mai de preț” în perioada 5 – 28 iunie a.c. Expoziția este realizată de Doina Lalu, bibliotecar.

Pentru vizitarea expoziției sunteți așteptați la parterul Secției Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Panait Istrati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.