Zi de sărbătoare pentru Colegiul Nicolae Bălcescu

În cadrul evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu“ din Brăila a organizat o serie de activităţi culturale și educative pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu şi 156 de ani de învăţământ brăilean.

Seria evenimentelor consacrate acestui moment aniversar au debutat joi, 5 decembrie, la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ şi la Teatrul „Maria Filotti“ din  Brăila, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficialităţilor locale, a cadrelor didactice şi elevilor acestei prestigioase şcoli.

Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a oferit elevilor prezenţi iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae şi a rostit un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul comun al profesorilor şi elevilor de a păstra şi promova această şcoală în elita învăţământului naţional. Acesta a evidenţiat totodată numărul mare de personalităţi pe care Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” l-a oferit societăţii româneşti şi întregii lumi.

În continuare, în holul Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu” a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative dedicate împlinirii a 200 de ani de la naşterea marelui patriot român, istoric şi scriitor al neamului nostru, Nicolae Bălcescu.

Pentru ca bucuria primirii de daruri, mai ales în această perioadă a sărbătorilor, să fie reciprocă, Biserica „Naşterea Domnului” din municipiul Brăila a oferit daruri pentru 50 de elevi de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“.

După momentul comemorativ din holul instituţiei, Înaltpreasfinţia Sa a participat, în cancelaria şcolii, împreună cu domnul Viorel Botea, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi întregul corp profesoral la un colocviu ştiinţific-educaţional.

Cea de-a doua parte a manifestării de astăzi s-a desfăşurat în centrul municipiului Brăila, la Teatrul „Maria Filotti“, şi a cuprins festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi a profesorilor de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, care de-a lungul timpului s-au evidenţiat prin activitatea desfăşurată la catedră.

La final, elevii au prezentat un program cultural-artistic ce a cuprins piese de teatru specifice acestei perioade, interpretări de colinde şi cântece populare româneşti.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.