A fost atac terorist? DIICOT Galați a început o anchetă în atentatul de la Brăila!

 

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism s-au sesizat din oficiu, în acest caz, după ce judecătorii Tribunalului Brăila au scris în motivarea deciziei de arestare a autorului că faptele sale au fost la limita atacului terorist.

In privinta pericolului concret pentru ordinea publica, instanta a avut in vedere modul de comitere a faptelor, prin planificarea intregii activitati infractionale, la limita unui atentant terorist, in sensul ca inculpatul, cu ceva timp inainte de data de 11 noiembrie, ori chiar in ziua respectiva, si-ar fi propus sa ucida cat mai multe persoane cu putinta. (…) a sustras mijlocul de transport, un autoturism marca Skoda Superb, folosit in mod clar ca mijloc prin care sa-si duca la bun sfarsit actiunea criminala, constand in uciderea a cat mai multor persoane cu putinta, iar la urma sa se sinucida, eventual, daca nu va fi doborat de organele de politie, asa dupa cum inculpatul a si declarat in fata organului de urmarire penala”, se precizează în comunicatul transmis de Tribunalul Brăila.

DIICOT Galați face cercetări separate în cazul atacului de la Brăila, în baza legii 535/2004 de prevenire și combatere a terorismului, urmând ca, la finalizarea anchetei, să stabilească dacă a fost sau nu a fost vorba despre un atac terorist. Dosarul penal deschis de DIICOT Galați nu are legătură cu dosarul pe care îl instrumentează Parchetul din Brăila, cu privire la tentativele de omor calificat și tâlhărie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.