Campania de testare glicemică cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită anual pe 14 noiembrie în întreaga lume. A fost inițiată de Federația Internațională de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății ca răspuns la preocupările crescânde a complicațiilor diabetului zaharat.

Ziua Mondiala a Diabetului a devenit zi oficială și a fost trecută în Rezoluția 61/225 a Organizației Națiunilor Unite în anul 2006. Campania are ca logo cercul albastru, care a fost adoptat în 2007, după adoptarea rezoluției ONU privind diabetul. Cercul albastru este simbolul global de conștientizare a diabetului zaharat. El semnifica unitatea comunității de diabet la nivel mondial, ca răspuns la epidemia globală.

În România numărul estimat al persoanelor cu diabet este de 1.752.000 reprezentând 11,6% din populația țării. Dintre acestea aproximativ 400.000 de persoane nu știu că au diabet. Numai în județul Brăila sunt aproximativ 13.000 de persoane bolnave de diabet.

Diabetul este o boală silențioasă și glicemia crescută nu este dureroasă. Din acest motiv, screening-ul în diabet este foarte important, având ca scop depistarea persoanelor care suferă de această boală și efortul de a scădea riscul de a dezvolta complicații.

În acest sens, compartimentul Diabet Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgență Brăila, împreună cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila, organizează campania de testare glicemică în vederea depistării persoanelor cu diabet și de informare asupra modalităților de a preveni apariția bolii.

Acțiunea are loc luni, 19 noiembrie 2018, în incinta Corpului “B” al Spitalului Județean Braila (Spitalul 3- Intrarea în fosta capelă), în intervalul orar 8.30 – 17.00. Campania de testare este gratuită.

Evenimentul este coordonat de consilierul local Cristiana Voineag, medic diabetolog al Spitalului Județean Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.