Marți, 6 august 2019, de la ora 10.00, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu” din Brăila, a avut loc deschiderea oficială a celei de a IV-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală ”Nicăpetre”. 

La această ediție a Simpozionului iniţiat de consilierul judeţean Marian Căpăţână și finanţat de Consiliul Judeţean Brăila, participă trei sculptori, doi din România și unul din Italia.

Tema ediţiei  din acest an, care se desfăşoară în perioada 5 august – 9 septembrie, este “Mitul cultural şi jertfelnic”, iar concurenţii au ca material de realizare a lucrărilor marmură de Ruşchiţa.

Au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori : cinci din România şi unul  din Republica Moldova, două din Bulgaria, trei din Ukraina şi câte unul din Taiwan, Iran, Japonia, Canada, Italia, Argentina şi Costa Rica.

La această ediţie a simpozionului au fost invitaţi să participe: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere.

Unul dintre concurenți este brăileanca la origini, Ana-Maria Negară, care este absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, promoţia 2008, și este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Ea are  în palmares: trei expoziţii personale în galerii din Iaşi şi Viena, 25 de simpozioane de creaţie, în România, Lituania, Cipru, Turcia, Egipt, Qatar, Omna, Iran, Israel, Italia, participări la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, trei premii pentru sculptură şi a mai participat la ediţiile din anii 2015 şi 2018 ale Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”.

Articolul precedentLa ora 9 dimineața depistat băut a volan
Articolul următorDunărea Brăila joacă vineri primul meci de pregătire în fața propriilor suporteri