A șasea ediție de premiere a elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite în anul școlar 2017-2018

Gala excelentei în educație

Gala premiilor de excelență în educație
Gala premiilor de excelență în educație

Joi, 6 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” a avea loc premierea elevilor brăileni cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale sau internaționale, sau la campionatele naționale și ONSS în anul şcolar 2017 – 2018. Valoarea premiilor a fost suportată 50% din bugetul Primăriei şi 50% din bugetul CJ, și se ridică la suma de 339.600 lei. Gala premiilor de excelență în educație în județul Brăila a ajuns la ediția a VI-a, prima fiind în anul 2013.

Premiile obținute la olimpiadele internaţionale au fost premiate cu câte 9.600 lei pentru elevi, iar profesorul coordonator primit 4.800 lei. La olimpiadele naţionale, elevii care au luat premiul I au fost răsplătiţi cu câte 4.800 lei iar profesorii cu câte 2.400 lei, cei care au luat premiul II au primit câte 3.200 lei, iar profesorii câte 1.600 lei, în timp ce la premiul III s-a acordat câte 1.600 lei de elev şi 800 lei pentru profesor.

Primii premiați au fost elevii care au obținut premii internaționale. Radu Andrei, fost elev al Colegiului Nicolae Bălcescu, câștigător al medaliei de aur la olimpiada internațională de astronomie și astrofizică nu a fost prezent, el fiind student în străinătate, premiul său fiind ridicat de mama sa. Pentru rezultatele obținute de Radu Andrei au fost premiate și profesorii coordonatori Aurelia Stroe și Liliana Iacob.

Maria Elena Trifan, de la Colegiul Gh. M. Murgoci, a fost premiată cu suma de 9.600 lei pentru locul II la Olimpiada Internațională de neogreacă, alături de profesoara Eirini Stalika.

Pentru medalie de aur la Olimpiada de Informatică a fost premiat Alex Tatomir, elev al Colegiului Nicolae Bălcescu, și profesorul Cristian Toncea. De la același colegiu, pentru medalie de argint la Olimpiada Internațională de geografie a fost premiat Alexandru Gabriel Chivu și profesoara Mariana Coman.

De la Liceul cu Program Sportiv Brăila au fost premiați pentru rezultate deosebite la concursurile internaționale de atletism: Bianca Toader, Iulia Banaga, Alexandru Iconaru, Andreea Caracudă, Alessia Ion, care au primit câte 9.600 lei fiecare. De asemenea au fost premiați și antrenorii acestor sportivi: Nicu Roată, Nicolae Iorga, Fănel Ionescu, Sica Lazăr și Luiza Gorciac.

De la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” au fost premiați șase elevi cu suma totală de 27.200 lei, iar cei șase profesori coordonatori au primit 13.600 lei. De la Colegiul Naţional “N. Bălcescu” sunt șapte elevi, care au primit premii totale de 37.600 lei, iar cei cinci profesori coordonatori (Carmen Pârlog are trei elevi premianți la germană) au primit 18.800 lei.

De la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” este un singur elev care a primit 3.200 lei, iar profesorul său 1.600 lei. La Liceul de Arte “H. Darclee” au fost doi elevi care au obținut locul 3 la olimpiadele de violă și arta actorului, care au primit câte 1.600 lei fiecare, iar profesorii coordonatori au primit câte 800 lei. O elevă de la Colegiul Tehnic “Ed. Nicolau” a obținut premiul III la olimpiada de limba rusă modernă și a fost premiată cu suma de 1600 lei, iar profesoara sa a primit 800 de lei.

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv au primit premii totale de 102.000 lei. Pe lângă cei cinci atleți care au în palmares competiții internaționale au fost premiați pentru rezultate la competițiile naționale alți cinci atleți și ștafetele de juniori I și III masculin de 4×100 metri. Alte premii au fost acordate pentru Olimpiada de Pregătire teoretică sportivă și lupte. De asemenea vor fi premiate și echipele de handbal fete liceu și gimnaziu, medaliate cu bronz la ONSS.

Doi elevi de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” au fost premiați cu 11.200 lei, pentru rezultate la olimpiada internațională de astronomie, Maria Iordache, și locul III la limba latină, Maria Gheorghișor. De la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” a fost premiată Diana Nedelcu pentru locul II la Olimpiada de limba franceză, iar de la Şcoala Gimnazială “Al. S. Puşkin”, Cristina Răducu pentru locul II la Olimpiada de limba rusă.

Echipa de fotbal fete ciclul primar de la Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu”, pregătită de profesorul Viorel Ivan, a fost premiată pentru locul II la ONSS. De asemenea a fost premiată echipa de rugby a Școlii gimnaziale din Stăncuța, profesor Costel Bogoș, și echipa de fotbal fete gimnaziu a Școlii gimnaziale din Râmnicelu, profesor Dragoș Mocanu și Marius Marchidanu.

Elevii care au avut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi cu câte 3.000 lei, iar profesorii cu 1.000 lei. Este vorba despre 10 elevi şi 13 profesori de la şcolile “Mihai Eminescu” şi “Ion Creangă” şi de la Colegiile “Nicolae Bălcescu” şi “Gh. M. Murgoci”.

De asemenea a fost premiată și eleva și profesorii singurei eleve din Brăila care a avut media 10 la examenul de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.