Acțiuni pentru protejarea fondului forestier

Peste 180 mc de materiale din lemn fără documente legale și încurajează confiscarea polițiștilor de la Combaterea Delictelor Silvice și reprezintă reprezentanța pădurii Gărzii din Bistrița-Năsăud , în ultimele zile.

În perioada 22-23 aprilie 2020, Biroului polițiști pentru Combaterea Delictelor Silvice din Bistrița-Năsăud și specialități pentru împărțirea Gărzii Forestiere Cluj, se acordă în mod special, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și materialelor comerciale ale materialelor. Verificările au fost desfășurate în mai multe comune ale Valea Someșului și Valea Sălăuței.

În trafic, polițiștii și au oprit pentru control, în localitatea Cormaia, un camion îngrijire transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii și au constatat că, pentru sănătatea încărcăturii, conducătorul auto poate avea documente legale de proveniență. Este transportat 14 mc de material lemnos, iar pentru 7 mc nu poate fi prezentat documente legale, cantitate ce a fost confiscată de polițiști. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cuantumul fiind de 5.000 de lei.

Au fost menținuți controale de specialitate și cinci societăți și depozitate de materiale din lemn, iar în urma verificărilor pot fi stabilite nereguli privind modulul de expediere a materialelor lemnului. Astfel, se aplică 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 lei și o cantitate confiscată de 175,31 mc material lemnos.

Valoarea totală a lemnului material confiscat în acțiunile desfășurate se ridică la 37.600 de lei. 

În perioada următoare, polițiștii de ordine publică și acordate în toată țara, pentru combaterea infracțiunilor pentru domeniul silvic.

În primele 3 luni, au fost verificate peste 2.700 de târguri, obiecte și piese, depozitate, exploatare forestieră și alte obiective. Polițiștii au controlat, în trafic și 21.136 de utilizare a materialelor de transport din lemn.

Pentru ilegalizarea silvice se constată și se întocmește 2.351 de soluție penală, fiind soluționate 1.528 de puncte penale, în îngrijire sunt cercetate 491 de persoane, pentru infracțiuni silvice.  

Pentru alte nereguli, polițiști și aplicabile aproape 4.000 de sancțiuni contravenționale Legii 171/2010 privind stabilizarea și sancționarea contravențională silvice, un nivel de energie este 6.000.000 de lei. 

Ca măsuri se completează, au fost ridicate, în timpul confiscării, peste 19.700 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 5.810.000 de lei. În plus, au fost indisponibilizați 77 de mecanisme înverșunate, 7 atelaje de hipo, 3 autovehicule și 2 tractoare.

Imagine

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.