Activități ale polițiștilor din Brăila în zona trecerii bac

Campania „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile”,

Poliţiştii brăileni împreună cu specialişti din cadrul Centrului Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au desfăşurat activităţi preventive în zona de trecere bac.

În această săptămână, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila şi specialiştii Centrului Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor în zona trecere bac Brăila-Smârdan.

Activităţile s-au derulat sub egida Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive, coordonată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi constituită în baza Ordinului M.A.I. nr. 119/2017 privind organizarea activităților cu caracter preventiv în domeniul ordinii și siguranței publice desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Informaţiile transmise persoanelor care se deplasează cu bacul au vizat mai multe domenii de interes pentru aceştia, respectiv: prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, normele privind navigaţia şi pescuitul în zona de frontieră, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a violenţei domestice.

Reprezentanţii structurilor implicate au discutat cu persoanele întâlnite în zonă şi le-au prezentat informaţiile promovate în cadrul Campaniei „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile”, prevederi legale referitoare la condiţiile care trebuie îndeplinite de deţinătorii de bărci pentru a putea naviga pe apele din zona de frontieră, cele privind pescuitul în aceste ape, precum şi informaţii privind moduri de operare în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi violenţă în familie şi recomandări pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Activităţile poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor continua în această săptămână cu activităţi de informare adresate proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi, care locuiesc în mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.