Activități de educație anticorupție în primăriile din județul Brăila

ofițerii Direcției Generale Anticorupție
ofițerii Direcției Generale Anticorupție

În vederea promovării legalitații, integrității, onestității şi profesionalismului ca standarde, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Brăila au desfășurat pe parcursul săptămânii trecute activități de educație anticorupție pentru promovarea integrității cu funcționari publici din cadrul Primăriilor de pe raza județului Brăila.

Pe lângă activitățile de instruire anticorupție cu personalul Ministerului Afacerilor Interne de la posturile de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, domeniu prioritar pentru anul 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Brăila au desfăurat activități de educație anticorupție pentru promovarea integrității cu funcționari publici din cadrul Primăriilor comunelor Tufești și Salcia Tudor.

De la începutul anului si până în prezent au fost desfășurate 19 activități de educație anticorupție cu un număr de 160 funcționari publici din cadrul primăriilor comunale, activitățile fiind apreciate de aceștia.

Cu această ocazie, au fost  prezentate competențele Direcției Generale Anticorupție, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., dar și de funcționari publici, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile implicării în astfel de fapte.

Activitățile au fost desfășurate în conformitate cu obiectivul specific 4.1. ,,Creșterea gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice la nivel central și local” al Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016-2020 și au avut ca scop creşterea gradului de conştientizare şi a nivelului de educaţie anticorupţie în rândul personalului din administraţia publică locală.

La nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, al cărui sediu se află pe str. Ana Aslan nr. 39, telefon/fax 0239.613.634
Cetățenii județului Brăila care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul structurii județene.” se arată în comunicatul SJA Brăila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.