AFM a respins proiectul Brăilei de achiziție autobuze electrice

Primăria Brăila a pierdut oportunitatea de a achiziționa autobuze electrice și tramvaie noi. Proiectul depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) le-a fost respins autorităților brăilene în etapa a doua de analiză. 

Primăria Municipiului Brăila a depus pe data de 2 noiembrie 2018, proiectul „Achizitie de autobuze electrice în Municipiul Brăila”, pentru obținerea finanțării nerambursabile prin Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane, acordată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Acest program beneficiază de un buget de 460 milioane lei și va susține
achiziția de autobuze electrice, autobuze electric hibride, autobuze alimentate cu
GNC (gaz natural comprimat) sau troleibuze.

Potrivit datelor publicate pe portalul Administraţiei Fondului pentru Mediu, au depus proiecte de finanţare pentru mijloace de transport în comun electrice primăriile din Galaţi, Brăila, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Satu Mare, Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Bucureşti. Galaţiul, alături de Timişoara, Iaşi, Piteşti, Satu Mare şi Constanţa se regăsesc pe lista solicitanţilor respinşi în urma verificării conformităţii modului de depunere a cererii de finanţare şi a documentelor aferente.

În etapa a doua de analiză, cererile depuse de Cluj-Napoca, Ploieşti şi Brăila au fost respinse pe motiv că nu exista dovada că Planul de calitate a aerului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local, nu a fost publicat pe site-ul unității administrativ teritoriale și pe site-ul autorității publice teritoriale pentru protecția mediului, conform legii nr. 104/2011, art. 52, alin (5) și a HG nr. 257/2015 art 25. În final, au primit finanţare Primăria Generală a Capitalei – 340.000.000 de lei şi Primăria Braşov – 109.600.000 de lei.

Valoarea proiectului pentru municipiul Brăila, aprobată în ședința CLM din 31 octombrie 2018, era de 19.040.000,00 lei, din care 15.232.000,00 lei reprezinta finanțare nerambursabilă, iar suma de 3.808.000,00 lei reprezinta contribuția proprie
a Municipiului Brăila care urma să fie suportată din bugetul local, la fel ca și alte cheltuieli neeligibile ce puteau apărea pe parcursul implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.